• Montfoort S.V 19 JO19-1 speelde op 5 oktober j.l. de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld JO19-1, dat de vijfde plaats innam met drie punten meer dan JO19-1.

    JO19-1 trok na het eerste fluitsignaal van de soms wat pietluttig fluitende scheidsrechter het initiatief naar zich toe. Daardoor kwam de snelle voorsprong van SDV als een verrassing; toen Stephan een voorzet half verwerkte had een Barneveldse speler geen moeite de bal in te schieten: 1-0. Kort daarop mocht JO19-1 niet klagen toen een fraai schot van SDV-zijde, buiten bereik van Stephan, door de lat werd gekeerd. JO19-1 zocht weer de aanval en was bij vlagen ook gevaarlijk: een hard schot van Teun (de beste speler aan Montfoortse zijde) werd door de SDV-keeper met moeite gekeerd ; datzelfde gold voor een schot van Jasper, waarbij de inglijdende Menno te laat was om alsnog af te ronden. Mogelijkheden voor SDV werden door de Montfoortse defensie, soms op het nippertje, onschadelijk gemaakt. Met een 1-0 stand brak de rust aan.

    Na de hervatting ging JO19-1, dat bepaald niet in de beste vorm stak, op jacht naar de gelijkmaker. Tot een doelpunt kwam het echter niet, omdat met name Jasper de SDV-keeper meerdere malen op zijn weg vond en SDV enkele keren aan de noodrem trok: met name Teun, die telkens dreigend oprukte, was het slachtoffer. Het spel golfde in de tweede helft op en neer en ook SDV kreeg kansen, die onbenut werden gelaten waardoor JO19-1 kon blijven hopen op een gelijkspel. Die hoop verdween echter toen kort voor het einde van de reguliere speeltijd SDV, uit een strafschop, de voorsprong verdubbelde: 2-0. Daarmee viel het doek voor JO19-1. Tot overmaat van ramp werd Jasper kort daarop nog de rode kaart voorgehouden.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 om 12.00 uur thuis tegen Vriendenschaar JO19-1 (veld 1).