• Zonnebrandpaal - goed insmeren tegen de zon

    5 mei 2024
  • De gemeente Montfoort heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het bedrijf Smeerkees om samen te gaan voor een gezonde sportomgeving in Montfoort. Gezamenlijk hebben zij een zonnebrandpalencampagne opgezet met de vraag of bij onze vereniging ook een zonnebrandpaal kosteloos kan worden neergezet.

    De reden voor deze zonnebrandpalencampagne in Montfoort is het toenemende aantal gevallen van huidkanker in Nederland, waarbij 1 op de 5 Nederlanders in hun leven hiermee te maken krijgt. Steeds meer gemeenten nemen daarom zonpreventieplannen op in hun beleid. Insmeren is, naast het opzoeken van schaduw en het dragen van zonwerende kleding, één van de manieren om huidkanker preventief tegen te gaan. Uit onderzoek op sportclubs in Nederland blijkt echter dat men zich vaak niet insmeert voordat men naar een training of wedstrijd gaat. Aangezien je al snel verbrandt, zeker tijdens het sporten, heeft het bedrijf Smeerkees in samenspraak met de gemeente Montfoort besloten om op 4 sportlocaties zonnebrandpalen te installeren deze zomer. Als bestuur hebben wij besloten om op onze accommodatie ook een zonnebrandpaal (tijdelijk) neer te laten zetten.

    Smeerkees heeft een slimme zonnebrandpaal ontwikkeld. Deze opvallende, hufterproof paal biedt proactief zonnebrandcrème aan en maakt deze gemakkelijk toegankelijk. Het doel is om zoveel mogelijk mensen eraan te herinneren zich in te smeren. Dit is tevens een afvalvrij alternatief voor wegwerpverpakkingen en (plastic) zonnebrandflessen. Daarnaast is de zonnebrand die wordt gebruikt dier-, mens- en milieuvriendelijk en heeft het een opvallend design, zodat er ook gewerkt kan worden aan een stukje educatie en bewustwording.

    Op zaterdag 04-05-2024 is de zonnebrandpaal op onze accommodatie neergezet. Tussen circa 10:00 uur en 19:00 uur kan dagelijks gebruik worden gemaakt van de zonnebrandpaal.