• Op het zonovergoten Sportpark Hofland was het tijd voor de eerste bekerwedstrijd van Montfoort Zondag 2 tegen Schalkwijk 2.

  In aanloop naar de wedstrijd werd het vuurtje al aangewakkerd op de sociale mediakanalen van de spelers onderling.

  Sterspeler Hoogendoorn was vrij duidelijk over de ambitie van Montfoort zondag 2 in de beker aankomend seizoen: “We worden graag uit de beker verwijderd.” Trainer T.Karssen schijnt deze uitspraken opgepikt te hebben en had hier een kort en duidelijk antwoord op: “Er spelen alleen 100% gemotiveerde spelers, voor ongemotiveerde spelers geen plek in mijn basiselftal.”
  Naar verluidt was dit de aanleiding dat J. Hoogendoorn vanaf de bank startte. In de eindpartij op de training zag J. Hoogendoorn al in dat hij niet zou starten zondag, dit leidde tot grote verontwaardiging bij hem. Naar verluidt wilde hij een signaal afgeven naar zijn trainer door op de wedstrijddag maar een uur te laat te komen. J. Hoogendoorn trakteerde zichzelf hiermee met een vlagbeurt.

  T. Karssen zag zich hierdoor genoodzaakt om de in kannen en kruiken huurperiode van K.Vianen te annuleren en dit betaalde zich uit!
  K. Vianen had zich kort voor de wedstrijd nog uitgelaten over het mislopen van zijn transfer naar @Schalkwijk 2”: “Een gemiste kans voor beide partijen, dit was de beste oplossing geweest voor beide clubs en mijzelf. Nu is het een kwestie van de knop snel omzetten en te wachten totdat de transferperiode”. Bij Schalkwijk zou K. Vianen wel op zijn voorkeurspositie rechtsbuiten kunnen spelen, een positie die bij Montfoort zondag 2 onbetwistbaar is met de komst van ‘Peter outside right’.

  Genoeg gepraat, tijd voor de wedstrijd! Het begin van de wedstrijd was rommeling ware het niet dat Schalkwijk zowaar op voorsprong kon komen maar keeper L. Goergen voorkwam dit. Waar er normaal gesproken iedere zondag gevist bleef dit vandaag uit mede door uitblinker achterin L. Groen.

  Ondanks alle transferperikelen liet K. Vianen zich niet gek maken en leverde twee panklare assists af. R. de Rooij en R. Kiers scoorden beiden uit een uitstekende steekpass van ‘The Dream’. S. Losekoot scoorde de 3-0 na een sublieme dieptepass van aanvoerder D. Luyten, de grote man in vorm met maar liefst 6 assists in de afgelopen twee wedstrijden. D. Luyten was overigens dicht bij een doelpunt met een vrije trap die via de verkeerde kant van de lat uit het doel kwam.

  Er werd gerust met een 3-0 voorsprong ware het niet dat M. van der Salm een levensgrote kans om zeep hielp door snoeihard op de lat te schieten. G. Verhoef floot voor het rustsignaal, waarna beide teams de kleedkamers ingingen.

  Na alle drukte rondom sterspeler J. Hoogendoorn was het eindelijk tijd dat hij zijn voeten kon laten spreken. Ware het niet dat hij zijn ambities rondom de beker waar maakte door 3 levensgrote kansen te missen die op het presenteerblaadje waren aangegeven door zijn teamgenoten. Uiteraard was dit te wijten aan een arsenaal van omstandigheden behalve zijn voetbalkwaliteiten…

  Over de rest van de tweede helft kunnen wij heel kort zijn: een geweldig afstandsschot van K. Brouwers die via de binnenkant van de paal raak schoot. Voor de sterk spelende K. Brouwers was achteraf veel lof van het publiek doordat hij meerdere tegenstanders door de stokken speelde. L. Goergen had wederom een ongelofelijk showduik in huis om toch nog even te laten zien dat hij er ook was. De wedstrijd bloedde langzaam dood door de hitte, het gebrek aan conditie en misschien de tot laat durende nachtelijke activiteiten van vrijwel alle spelers van Montfoort zondag 2.

  Na de wedstrijd was niet iedereen in feeststemming vanwege de overwinning op Schalkwijk en het gelijke spel tussen PVCV 7 en HDS 3 is de kans op de volgende bekerronde aanzienlijk groot. Man van de wedstrijd was K. Vianen die in een interview met Zenderstreek aangaf te vechten voor zijn kansen bij Montfoort Zondag 2 en dat hij zo een duidelijk signaal heeft gegeven aan zijn trainer en teamgenoten.

  Volgende week wacht PVCV 7 om 11:00 uur op het prachtige sportpark Fletiomare, tot dan!

  De foto's: