• De competitie is al 3 rondes onderweg, maar voor de Montfoortsv’19 vrouwen is het pas hun eerste wedstrijd op het veld. De eerste 2 competitie wedstrijden zijn verplaatst en worden nog ingehaald.

  De wedstrijd begon met een lekker temperatuurtje en een zonnetje. Nadat er was afgetrapt nam Montfoortsv’19 meteen het initiatief en begon goed voetballend aan de wedstrijd. We kregen ook meteen een kans. Na 10 minuten verloren de Montfoortse vrouwen de controle over de wedstrijd en kwam OSM’75 in de wedstrijd en niet veel later kwam OSM’75 dan ook op een 1-0 voorsprong. De fouten bleven maar opstapelen. De fouten zaten in de aannames, geen rust aan de bal en de felheid ontbrak, waardoor OSM’75 ons afstrafte met nog 2 goals: 3-0!Montfoortsv’19 kreeg tussen de tegengoals ook grote kansen, maar een geweldig keepende OSM’75 speelster hield in de eerste helft alles tegen.

  In de rust gaf trainer Gio dan ook aan wat er fout ging de eerste helft en maakte een speelwijze switch van 4-4-2 naar 4-3-3. Daarnaast vroegen de Montfoortsv’19 vrouwen op hun beurt of de trainer meer zijn stem zou willen laten horen langs de lijn.

  De 2e helft was nog maar net begonnen, maar de wisselwerking die was besproken in de rust werkte. De Montfoortsv’19 vrouwen vochten zich in elk duel en de trainer stond weer als een gek te schreeuwen/coachen. Hierdoor kregen de Montfoortsv’19 vrouwen grote kansen, maar de keeper van OSM’75 stond telkens in de weg. In de 50e was het de vrije trap van Indy Gerritsen die de 3-1 in leidde, waardoor in de kluts de bal voor de voeten van Roos Koster kwam en zij hem langs de keepster schoot. Na deze bevrijdende goal gingen de blauwe leeuwinnen door met de strijd die er werd gestreden voor elke meter. De spitsen (Puck van de Poll, Famke van Rooijen en Pleuni van Blokland) stonden dan ook telkens te wachten op de steekbal, zodat een snelheid benut werd. Door de steekballen hadden we dan ook binnen 13 minuten de achterstand van 3-0 omgezet naar 3-3 met goals van Roos Koster, Famke van Rooijen en Puck van de Poll. Na de 3-3 waren de Montfoortsv’19 vrouwen nog steeds hongerig en zochten naar de 3-4. Maar doordat de Montfoortsv’19 vrouwen met de druk naar voren speelden, vielen er achterin af en toe gaten. Maar de verdediging stond haar vrouwtje! Halverwege de 2e helft kreeg Montfoortsv’19 een strafschop door een handsbal van OSM’75. De strafschop werd genomen door keepster Lieke van Eijk. Helaas schoot Lieke tegen de keepster op, waarna ze voor rebound ging. Maar voordat ze de deze in kon schieten, werd ze gebombardeerd van achteren. Hierdoor kreeg Montfoortsv’19 nog een strafschop, maar Lieke van Eijk moest helaas het veld verlaten met een blessure. Voor de 2e strafschop ging Famke van Rooijen achter de bal staan, maar weer stond de keepster van OSM’75 in de weg. Stand nog steeds 3-3. Door het wegvallen van Lieke kregen de meiden nog meer een boost. Want niet lang na de strafschoppen, was daar Famke van Rooijen in een 1 op 1 situatie. Dit keer faalde ze niet en schoot ze de 3-4 binnen. Na de 3-4 kwam OSM’75 toch terug naar 4-4, waardoor Montfoortsv’19 de laatste krachten in de strijd moest gaan gooien. De wissels waren bezig Lieke te verzorgen. En Gio stond de meiden in het veld nog even op te zwepen. Dat was niet voor niks, want door een goed schot van Pleuni van Blokland vanaf de zijkant 16 meter moest de keepster de bal loslaten en kon Kim Vermeulen de 4-5 binnen tikken. Het toetje op de wedstrijd kwam van de voet van Roos Koster. Zij knalde de terugkomende bal hard in de linker beneden hoek van 20 meter afstand.


  Trainer Gio is super trots hoe de meiden het de 2e helft hebben gedaan en met de teleurstellingen zijn omgegaan nadat de trainer andere keuzes maakte.

  Door de overwinning kon het team met een lekker gevoel naar pullen op de plaats en daar zal het nog wel even tot de late uren door zijn gegaan ;).

  Wij wensen Lieke van Eijk heel veel beterschap toe en we hopen dat ze snel hersteld.

  Women of the match: Roos Koster