• Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd van Montfoort S.V.’19 2 tegen Eemdijk 2 op het programma. De uitwedstrijd was destijds in een gelukkige 3-2 overwinning van de Montfoortenaren geëindigd. Winst was ook nu weer noodzakelijk om, ervan uitgaande dat directe concurrent EDO 2 ook de punten zou pakken tegen Elinkwijk 2, koploper te blijven. Montfoort slaagde daar ook in en stuurde Eemdijk 2 met een 6-0 nederlaag naar huis.

Montfoort opende al snel de score; de mee opgerukte Jop van de Brink verscheen alleen voor de Eemdijk doelman en schoof de bal beheerst in het doel: 1-0. Niet veel later verdubbelde Montfoort de voorsprong; Merlijn van de Berg speelde zich vrij, haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied van Eemdijk, de Eemdijk keeper was kansloos: 2-0. Met die stand floot de (prima leidende) scheidsrechter voor de rust; Jack Wilson, Montfoortse doelman van dienst, had tot dan toe de handen niet uit de mouwen hoeven steken.

In de tweede helft maakte Montfoort met een derde treffer een einde aan alle (eventueel nog bestaande) illusies van de gasten; nu was het Robin Stokman die hard binnenschoot: 3-0. Montfoort liep daarna, via treffers van Merlijn van de Berg, Sem van de Haselkamp en Tijn Fransen uit naar een 6-0 stand. Eemdijk kwam pas diep in die tweede helft tot een schot tussen de palen van het Montfoort doel; Jack Wilson had weinig moeite met die inzet. In de slotminuten was Eemdijk dicht bij een eretreffer maar met een fraaie redding gooide de Montfoort doelman roet in het Eemdijker eten, waardoor 6-0 de eindstand werd.

Door deze overwinning blijft Montfoort koploper, op 2 punten gevolgd door EDO 2, de tegenstander van komende zaterdag! De wedstrijd begint om 12.00 uur op het terrein van EDO.