• Donderdag 7 september was het dan eindelijk zo ver na twee veranderde data. Driemaal is scheepsrecht.

  De veilingcommissie had op meer bezoekers gehoopt, maar het mooie weer en de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal waren misschien stevige concurrenten. Desondanks werd het een fantastisch geslaagde avond.

  Veilingmeester Boris van Seeters zorgde er met mooie kwinkslagen voor dat er op alle kavels goed werd geboden.

   

  Het allereerste veilingstuk, een taart met Montfoort S.V.19 clublogo ging zoals het hoort volgens Boris dan ook voor een mooie prijs naar voorzitter Ad Spruit. 

  Op de helft van de te veilen stukken werd de veiling onderbroken. De voltallige A-selectie werd aan de aanwezige Business tot Business leden, andere sponsors en geïnteresseerde leden van de club voorgesteld. Met serieuze en uitermate grappige vragen van Boris werden in 5 blokken respectievelijk de keepers, de verdedigers, de middenvelders, de aanvallers en de staf naar voren geroepen en allemaal ondervraagd. Ondertussen werden de aanwezigen door het hele kantineteam weer prima voorzien van een hapje en een drankje.

   

  Ook in de tweede helft van de veiling vlogen de vingers regelmatig in de lucht en werden historische shirts, voetbalwedstrijd - arrangementen voor Ajax, FC Utrecht en FC Dortmund snel voor een voor de club prima prijs van eigenaar gewisseld.

  De vier kleedkamerdeuren krijgen het logo van verschillende Montfoortse ondernemers op de deur en ook de stamtafels met daarin het bedrijfslogo gefreesd zorgen voor een echt Montfoorts thuiskomen in de nieuwe kantine. Fantastisch!

  Alle items waren rond 22.00 uur door Boris verkocht. De taarten, de soepentocht, de airco, de klus- en tuinmannen-uren, de eten & drinken-items, wasbeurtkaarten, de bootcamp, springkussenhuur tot en met de cv-ketel (van en naar Edwin de Bruin) bijvoorbeeld. Edwin kocht ook het ingelijste historische v.v. Montfoort-shirt. Mooi. Het shirt kan geen betere eigenaar krijgen!

  Mooi was ook “de inbreker van de dames”, die een pleidooi hield om een nieuw stel shirts te mogen aanschaffen om zo ook het hele jaar door te kunnen voetballen in weer en wind. In no-time werd door de aanwezigen aan dit verzoek gehoor gegeven. De dames kunnen morgen een nieuwe outfit bestellen. Wat een fantastische vereniging blijkt Montfoort S.V.’19 dan weer!

   

  FC Utrecht stelde spontaan, via familie Kruys, een gesigneerde wedstrijdbal en een nieuw clubtenue beschikbaar. Super mooi!

  In de derde helft werd de opbrengst van de veiling geteld en een hapje en drankje genomen en werd de uitgestalde “historische “oude meuk” van de hand gedaan door er een post-it met naam en prijs op te hangen. Sommige collector-items werden (fors) overboden.

  Oude teamfoto’s, klompen, ingelijste MSV’19 – tenues, het gebreide smyrnakleed met v.v. Montfoort logo erin en het houten clublogo van MSV’19 gingen naar de verenigingsmensen, waar het thuis hoort. Denny van Loen heeft vanaf vandaag ook een prachtig kunstwerk van v.v. Montfoort in zijn slaapkamer!

  Dank aan de veilingcommissie (Judith Groen, Nathan Voet, Cor Verkleij, Mike Peelen, Alfons van Lieshout en Frans van Vliet), maar zeker ook voor de kantine-crew van Gerrit Karssen, Chantal van Dijken en “topmeester” Boris van Seeters. Maar ook aan alle gulle gevers en kopers.

   

  Oh ja: ik zou het bijna nog vergeten: De veiling leverde sowieso 36.000 euro op en de “oude meuk”- hoek 4000 euro. 40.000 euro voor de penningsmeester erbij!

  Wat een hele mooie avond, voor een hele mooie kantine.

  We zorgen er echt allemaal samen voor dat de nieuwe kantine een clubhuis wordt, waar iedereen zich thuis voelt.

  Tekst: Frans van Vliet