• In de nieuwe tenues, op volle sterkte, trokken de mannen vandaag ten strijde in de nieuwe competitieindeling. Alle tellers staan weer op nul, alles ligt open.

  Al het hele seizoen stemmen we de ideale opstelling tot in de details af, en inmiddels komen we aardig in de buurt. Met twee man die tussen de linies opereren zijn we lastiger te verdedigen, en staan we zelf sneller opgesteld voor de tegenaanval.

  De mannen begonnen scherp aan de wedstrijd, en zaten heel actief op de bal. Al na 14 seconden leidde dat tot een loeierd van een kans, toen Tim de bal vanaf de aftrap ontfutselde aan de tegenstanders en zichzelf vrij op de keeper afstuurde. Zijn schot ging naast de paal, anders hadden we wel héél lekker aan de aftrap begonnen!

  Helaas bleek het sypmtomatisch te zijn voor de rest van de wedstrijd. Natuurlijk, er stond een aardig keepertje bij de tegenstander in de goal, maar het aantal gemiste kansen was écht veel te groot. Zonde, want daarmee houd je de tegenstander in de wedstrijd.

  Tijmen speelde vandaag rechtshalf, en gaf vanaf die positie zeker in de eerste helft een paar hele fraaie diepe ballen achter de verdediging. Zo lanceerde hij Hugo die beheerst de 1-0 binnenschoot. Daarna was het Mats die over links opstoomde, en bijna vanaf de achterlijn de keeper in de korte hoek verschalkte. Aan de zijlijn dachten we dat de bal in het zijnet ging, want de hoek was écht onmogelijk!

  Bij een 2-0 voorsprong moet je deze wedstrijd in het slot gooien. Er waren kansen genoeg om snel verder uit te lopen, maar ze gingen allemaal naast of waren een te makkelijke prooi voor de keeper. Uit de tweede schamele kans van de tegenstander viel daarna wel de anschlusstriffer, en toen werd het alsnog spannend.

  De grote winst van vandaag was dat de mannen geen moment stopten met strijden. Dat moeten we meenemen uit deze wedstrijd. Wel zag je dat door de gemiste kansen de druk op de bal wat afnam, alsof de jongens er niet in geloofden dat we nog meer goals zouden kunnen maken. En zo geef je dus extra ruimte aan de tegenstander.

  Gelukkig kon pinchhitter Mees de bal binnenschieten na een hele fraaie steekpass van Yannick, en kwamen we weer op 3-1. Maar opnieuw verdedigden we daarna niet goed uit, en kwam de tegenstander weer terug tot 3-2. Opnieuw had de tegenstander aansluiting gevonden, en die putte daar iedere keer méér kracht uit.

  Het was dus zaak de rug weer even te rechten, dus schoot Mees de onberispelijk 4-2 binnen. Nadat we vorige week hadden geconcludeerd dat de spitspositie ontbrak in de top-5 posities waarvandaan dit elftal scoort, vond Mees het tijd wat aan die statistieken te doen.

  Maar ook nu kwam de tegenstander weer terug. Binnen no time stond de 4-3 weer op de borden. Bij die stand brak een speler door onze laatste linie en stoomde onbedreigd op keeper Bossie af. In een ultieme poging daar een stokje voor te zetten sprintte Yannick voor zijn leven achter die man aan, en wist net op tijd een schot te smoren. Een superingreep precies op het juiste moment, Yannick hield het team daar echt in de wedstrijd.

  Ook de tegenstander voelde dat dit een kantelpunt was, en leek het op te geven. Er kwamen meer kansen aan onze kant. Hugo schoot de 5-3 binnen, en uiteindelijke tikte Mees de derde van zijn hattrick binnen op aangeven van Mats, die de achterlijn had gehaald en beheerst teruglegde op Mees.

  De wedstrijd was leuk om te zien. Onnodig spannend, maar het voetbal zag er erg verzorgd uit. Quy en Olaf hadden als centraal duo de boel goed op orde, af en toe aangevuld met Yannick. Maurits speelde een puike wedstrijd als linksback, hij groeit enorm op die positie. Lars A. speelde een dynamische rol op rechtsachter, ondersteunend aan Tijmen of Hugo op de halfpositie. Cris kwam meer regelmatig zijn man voorbij en liet in deze wedstrijd zien de vorm van vorig seizoen weer te kunnen gaan pakken. Midmid Timo speelde dicht op Mees en kon zo goed meehelpen druk voorin te houden, en bovendien was hij er als de kippen bij om afvallende ballen op te rapen. Tim en Mats op links zorgen samen voor enorm veel gevaar. Mats kreeg zichzelf goed in schietpositie en pikte zo alweer een goaltje mee. Bossie keepte een puike wedstrijd, de goals die vielen waren volledig buiten zijn schuld. Faysal liet zien dat hij hard aan zijn loopvermogen aan het werken is en stoomde steeds goed mee op naar voren.

  Met een hattrick en een paar fantastische steekballen op links én rechts werd Mees uitgeroepen tot Man of the Match.

  Mannen, het was een wedstrijd met af en toe erg fraai verzorgd voetbal, en we hebben weer genoeg gezien om aan te werken. Met name het afmaken (in het vijandelijke strafschopgebied) en het wegwerken (in ons eigenstrafsschopgebied) behoeven aandacht. Maar wat we meenemen is de grote strijdlust die jullie vandaag hebben laten zien, daar kunnen we op bouwen.

  De eerste 3 punten zijn weer binnen, volgende week gaan we proberen de ongeslagen status in de nieuwe tenues te handhaven!