• Nijkerk.

NSC Nijkerk is de tegenstander van vandaag, een team dat vorig seizoen gedegradeerd is uit de hoofdklasse en het huidige seizoen nog geen punten heeft gehaald. FC de Bilt en ZOB waren de tegenstanders geweest. Voor Montfoort SV '19 weer een tegenstander waar we niet zoveel van weten.

Het begin van de wedstrijd is aftasten voor beide ploegen waarbij NSC erg voorzichtig speelt omdat vandaag toch echt de punten moeten worden gehaald. De eerste kansen zijn toch voor NSC. Buitenspeler Ajiach test met een vlammend schot Robin Vianen maar deze geeft geen krimp en weet de bal met zijn rechter hand onder de lat vandaan te tikken. De tweede kans van NSC is van spits Parol maar zijn kopbal mist richting en verdwijnt naast de goal. Montfoort SV '19 komt er geregeld gevaarlijk uit met de snelle spelers voorin. Bij een daarvan weet aanspeelpunt Thomas Koense medespeler Denny van Loen te bereiken. Hij speelt met de bal aan de voeten twee verdedigers uit en kan alleen op de keeper af. Denny blijft koel en schuift de bal, onder keeper Sevok door, de goal in. 0-1 voor de bezoekers.

NSC neemt het spel weer over en krijgt vanuit een corner een vrije kop kans. Captain van Essen kopt de bal over en ontneemt zijn team op deze manier de gelijkmaker. Net voor rust mag Ajiach vanaf 20 meter nog een vrije trap namen. Deze bal eindigt, buiten bereik van Robin Vianen op buitenkant paal waarna Nicky Besamusca weet uit te verdedigen.

We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust een beter Montfoort SV '19 dat goed gebruik kan maken van de ruimte die op het veld ontstaat. Na een overtreding op Emrie Bakker mag Randy Meeuwsen vanaf 25 meter een vrije trap gaan nemen. Deze prima genomen vrije trap eindigt op de lat boven keeper Sevok die kansloos was. Kort daarna is het Daan van de Poll die Thomas Koense in de 16 weet te bereiken. Doordat deze kiest voor een aanname i.p.v. gelijk te schieten gaat deze kans jammer genoeg voorbij. Vijf minuten later is het toch weer Denny van Loen die vanaf rechts mag schieten. Zijn geplaatste schuiver caramboleert, met het juiste effect, binnenkant paal in de goal. 0-2 voor Montfoort SV '19.

Na 65 minuten komen Jasper van de Haselkamp en Junior Kolfschoten voor Bart Roelofs en Emrie Bakker.

Door deze wissels krijgt Montfoort SV '19 nog meer kansen om de wedstrijd te beslissen. Een vrije trap van Randy Meeuwsen gaat net langs de goal . Een prima aanval over rechts via Jasper van de Haselkamp komt bij Denny van Loen. Zijn inzet wordt nog net door de keeper gered. Een kwartier voor tijd komen Merlijn van den Berg en Jop van den Brink voor Randy Meeuwsen en Daan van de Poll.

NSC gaat voor een slot offensief. De handige Ajiach weet binnendoor Nicky Besamusca uit te spelen en gaat de 16 in. Zijn door Ricardo Bakker gekraakte schot gaat over de kansloze Robin Vianen heen en zo wordt het in de 83ste minuut 1-2. Montfoort SV '19 krijgt nog wat aanvallen te verduren maar weet deze allen goed te verdedigen. Net voor tijd weet Thomas Koense nog de binnenkant paal te raken. De stand blijft 1-2 en scheidsrechter Akaya fluit na 97 minuten af.