• Onder het toeziend oog van zo'n 400 toeschouwers, die allen benieuwd zijn naar de prestaties van de thuisploeg tegen de nummer 4 van de ranglijst Roda 46 uit Leusden. Vorige week had Roda 46 verrassend verloren van ZOB en was het Montfoort SV 19 dat net zo verrassend de kop positie had gepakt.

  Het makkelijk combinerende Roda 46 pakt gelijk het initiatief in de wedstrijd en weet met vlotte aanvallen in de buurt van de 16 meter te komen. Het eerste schot is van Bakkenes maar Robin Vianen weet de bal eenvoudig te pakken. Montfoort SV 19 probeert directer zijn voorhoede spelers te bereiken en het is Jasper van de Haselkamp die een bal prima weet breed te leggen op Thomas Koense, ook zijn schot verdwijnt in de handen van de keeper. De Montfoorters verdedigen compact zodat Roda 46, ondanks het overwicht, niet tot echt grote kansen komt. De thuisploeg speelt scherp in de duels en uit een van deze duels is het Daan van de Poll die de bal over de verdediging bij Jasper van de Haselkamp brengt. Deze weet de bal te controleren en met een stuiterend schot keeper Broere te passeren. 1-0 voor de thuisploeg. Korte tijd later wederom van de Haselkamp die op de goal afgaat maar dit keer legt hij breed op Thomas Koense zijn schot wordt door de keeper met de voeten op de lijn gered. Aan het einde van de eerste helft krijgt Bart Roelofs nog een kop kans op aangeven van Emrie Bakker, maar de bal eindigt in het zijnet.

  Na rust komt Joey van Ede in het veld voor Emrie Bakker. De thuisploeg krijgt het moeilijker en het is wederom Robin Vianen die redding moet brengen op een Roda 46 aanval door het midden van de defensie. Junior Kolfschoten komt in het veld voor Daan van de Poll. Uit een van de spaarzame aanvallen komt de bal via Bart Roelofs op rechts bij Jasper van de Haselkamp. Zijn prima voorzet wordt nog net voor Thomas Koense tot corner verwerkt. De corner wordt door de Roda 46 defensie niet voldoende uitverdedigd en deze valt voor de voeten van Randy Meeuwsen. Zijn ziedende schot wordt nog iets getoucheerd door een verdediger zodat de bal, onhoudbaar voor keeper Broere, in de goal binnen slaat. de schitterende 2-0 lijdt tot dolle vreugde op en rond het veld.
  Na enkele weken blessure leed zijn het Timo Bakker en Don Mimpen die in het veld komen voor Randy Meeuwsen en Thomas Koense.

  Junior Kolfschoten besluit tot een actie links buitenom en weet in de 16 meter Jasper van de Haselkamp te bereiken. Zijn inzet mist de kracht zodat de Roda 46 keeper de bal kan pakken.

  Roda 46 speelt vol op de aanval en wordt steeds dreigender binnen de 16 meter. Toch zijn het steeds de verdedigers van Montfoort SV 19 die uiteindelijk nog redding weten te brengen. Na 80 minuten is het Nicky Besamusca die in het veld komt voor Bart Roelofs. De thuisploeg weet tot de negentigste minuut de nul te houden maar dan is het invaller Julian Koning die Robin Vianen weet te passeren. 2-1 en we moeten nog even. De laatste kans is ook voor Roda 46 na balverlies op het middenveld. Het schot gaat voorlangs de goal van Vianen en zo eindigt de wedstrijd in een zwaar bevochten 2-1 zege.

  Scheidsrechter Greveling fluit een prima wedstrijd en geeft vijf gele kaarten aan de thuisploeg en een aan Roda 46.

  Wedstrijdbal sponsor Athletic Point kiest Randy Meeuwsen tot Man of the Match.

  Volgende week wederom een topper;
  FC de Bilt - Montfoort SV 19.
  Aanvang wedstrijd is 14.00 uur!

  Opstelling;
  Robin Vianen, Jesper Kolfschoten, Ricardo Bakker, Mike van Oostrom, Reun Ros, Emrie Bakker, (45) Joey van Ede, Randy Meeuwsen, (64) Don Mimpen, Daan van de Poll, (60) Junior Kolfschoten, Bart Roelofs, (80) Nicky Besamusca, Jasper van de Haselkamp en Thomas Koense, (64) Timo Bakker.

  Stephan Adrichem en Merlijn van den Berg.