• Voor de trainer die zelden verloor op het hoofdveld van ASC Nieuwland ( 4 jaar zeer succesvol trainer van ASC Nieuwland 1) in 40 jaar trainerschap vandaag een primeur. Nooit eerder begon een wedstrijd zo laat als deze.
  Om 16.55 trapten de Blue Lions af tegen ASC NIEUWLAND. Onder toeziend oog van ondertussen trouwe supporter Kees van Bemmel die zowel een Montfoort als een Nieuwland verleden heeft en speciaal naar Amersfoort was gekomen om de 19.1 aan te komen moedigen.👏👏
  Kaan was verhinderd door het late tijdstip, Daniël W op vakantie en Sven was alleen in noodgevallen inzetbaar vanwege een blessure.
  Emiel (17.1 ) maakte de groep compleet.Daan en Tim maakten hun basis debuut.
  De eerste helft ging gelijkopgaand, maar Montfoort had veel pech: Levi kwam na een kwartier verkeerd terecht en klapte door zijn enkel. Daniël O verving hem en 5 minuten later was het over voor Stefan. Hij kreeg een bal op zijn oog waardoor er een bloeding in zijn oog ontstond. Emiel kon dus snel aan de bak, terwijl Stefan met Charles richting het ziekenhuis ging. Voor Mo dus veel werk aan de winkel, maar daar draait de sympathieke verzorger zijn hand niet voor om🤲🏻
  Het stond toen overigens al ⚽️🙈1️⃣-0️⃣. Bij een vrije trap was de omschakeling niet goed en een omlopende speler schoot de bal diagonaal via de binnenkant van de paal achter Wesley.
  Voor Montfoort waren de beste kansen voor Luuk en Tim, maar scoren gebeurde niet.
  In de rust nam het trainers duo vdGraaf/ Drost een risico door de nog enig fitte wissel tussen de lijnen te brengen en van systeem te wisselen. Het bleek een prima ingreep.
  Met de sterk spelende Sem, balvaste Tijn en bewegelijke Luuk werd onder aanvoering van aanjager Ojani druk gezet op de verdediging van de thuisploeg. Menno en Emiel hielden de gevaarlijke 8 en 10 in bedwang. Nieuwland kwam er niet meer aan te pas en in de 68. Minuut was daar dan eindelijk de terechte ⚽️🦁1️⃣-1️⃣. De precieze steekbal van Ojani werd door Tijn 1 op 1 met de keeper vakkundig afgemaakt. Tergend langzaam rolde de bal over de lijn en de verdediger kwam te laat.
  Achterin gaf Montfoort geen krimp. De driehoek Wesley-DanielO- Tim hield het hoofd koel en laatst genoemde heerste in de lucht. Steijn en Jop waren onvermoeibaar en gaven druk naar voren.
  Wel kwam Montfoort goed weg toen de scheids in een lichte overtreding in de 16 meter geen pingel zag en even later toen grens Frank een buitenspel gevalletje afvlagde, welke de scheids zelf niet zag.
  In de 82. minuut viel de winnende goal dan toch, Luuk gaf scherp voor Sem met het overstapje en Ojani met de GOAL⚽️🦁1️⃣-2️⃣
  Met zijn zere linker schoot hij de bal binnen en maakte de vreugde compleet.
  Rond de klok van 19.00 konden de mannen uit Montfoort dan ook met zijn allen JUICHEN… nou ja met zijn allen…. Stefan en Charles waren er toen nog niet. Zij waren op de terug weg vanuit het ziekenhuis. Met een dik oog en medicijnen in de hand sloten zij net na 19.00 weer aan bij de groep… 1 team, 1 taak, 1 overwinning👊👊
  Stefan sterkte met het oog, hopen dat het meevalt, Charles top dat je direct op pad bent gegaan met de pechvogel…..
  WAt een zaterdag…….