• Het is Montfoort 2 niet gelukt te stunten tegen kampioen Volendam. Ondanks een 3-1 voorsprong moest het in de laatste 10 minuten toestaan dat de oranje hemden 2x scoorden. Eindstand derhalve 3-3.

  Een zon overgoten sportpark Hofland en een belangrijke dag voor de Blue Lions. Ze zijn nog steeds op jacht naar de 3e plaats die een periodetitel oplevert. Om het in eigen hand te houden moet er wel 2x gewonnen worden. Volgende week bij Ilpendam en vandaag tegen de kampioen die 60 goals meer scoorden als nummer 3 Montfoort.

  Bovendien was het de afscheidswedstrijd van aanvoerder Bart die volgend jaar stopt met selectievoetbal. Reden genoeg om een goede prestatie neer te zetten dus.

  Montfoort miste Wessel ( familie weekend) en de geblesseerden Marciano en Jop. Dion van Herpen uit de 19.1 mocht op de bank starten in de hoop op zijn eerste senioren minuten.
  De thuisploeg begon de wedstrijd uitstekend want bij de eerste uitval was het meteen raak. Voor de 3e wedstrijd achtereen was het Ojani die aan de basis stond van een goal. Met een meesterlijke assist en ditmaal Fedde de lopende man was die afrondde.... 1-0. Daarvoor had Stephan al wel 2 keer handelend opgetreden en zou dat nog best wel een paar keer doen deze middag.

  Volendam schrok wakker en bracht de thuisploeg met lopende middenvelders in verwarring.... na 15 minuten werd Stephan op het verkeerde been gezet bij een afstandschot dat via zijn handen in de goal belandde 1-1.

  De drinkpauze kwam voor de Blue Lions precies op tijd en gaf de gelegenheid aan de staf om orde op zaken te stellen. Een kleine aanpassing met groot gevolg.

  Max werd verlost van zijn puur defensieve taak en als een stier die in het voorjaar uit de stal word gelaten zocht de reus de aanval. Als Maradona tegen Engeland slalomde hij van rechts back tot voor de keeper.... nou ja als Maradonna... hij STOOMDE door alles en iedereen 80 meter over het veld en was niet te stoppen... daarna liet hij zien wat we sinds afgelopen trainingen al concludeerde...Max is LINKS... want met zij chocoladebeen liet hij de keeper kansloos 2-1... een lucky ??? ECHT NIET want 8 minuten later flikte hij het nog een keer..maar nu met rechts...uit een prachtige steekbal van Robin 3-1. Geweldig!

  Wat een weelde een 3-1 ruststand tegen de kampioen. De gasten uit Volendam deden er de 2e helft een tandje bij ..maar de verdediging olv Capitano Bart en keeper Stephan gaf geen krimp. Harm was in de ploeg gekomen voor Sten. De eerste helft had zijn tol geëist voor Max. Moegestreden moest ook hij na 58 minuten het veld verlaten en werd vervangen door Emile. Toen vervolgens ook Sven volgens afspraak na 68 minuten werd vervangen door Jasper.... ging de thuisploeg verdedigende scheurtjes vertonen. Volendam bracht aanvallende spelers en je voelde dat er een goal in de lucht hing.

  Dan het moment voor Bart.... een dubbele wissel Kaan voor de fantastisch spelende Daniel en de wissel NIEUW voor OUD. Dion van Herpen maakte zijn opwachting voor de 1e keer in senioren 2 ( en deed dit prima) en onder luid applaus maakt Bart zijn laatste meters richting zijlijn. De tranen stonden in zijn ogen toen hij vanuit het bestuur een mooie bos bloemen een vaantje en mooie dankwoord ontving. Bart namens je maten en iedereen om het 2e: BEDANKT.

  Van de startende 5 verdedigers was alleen Stein nog over en Volendam rook bloed. 7 minuten voor tijd dan de aansluitingstreffer. De nieuwe rechtsbuiten ( wat een topper) schoot voorbij Kaan en leverde een loepzuivere voorzet af. Kop specialist Bart werd nu al gemist en van dichtbij werd Stephan kansloos gelaten. 3-2.

  Helaas was hiermee de koek nog niet op, want in de 89e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Wat een teleurstelling 3-3. Het was zeker terecht gezien de 2e helft, maar als je 7 minuten voor tijd met 2 goals voorstaat wil je hem ook binnen hengelen en dat lukte toch nog bijna. Nadat eerst Volendam in de extra minuten met een vlammend schot de lat raakte was de laatste kans voor de thuisploeg. Harm passeerde zijn man en zag de keeper voor zijn goal staan. Met een mooie curve draaide hij de bal over de keeper die kansloos was, maar helaas ook deze bal ging op de dwarsligger....

  Als enige ploeg heeft Montfoort dit seizoen niet verloren van de kampioen... maar of het genoeg is voor de 3e plaats blijft tot de laatste wedstrijd spannend.

  Door een 6-1 overwinning op EDO heeft Spakenburg de 3e plaats overgenomen op doelsaldo ( 1 doelpunt verschil) en dus is er maar 1 opdracht voor de Blue Lions volgende week in Ilpendam ..Winnen! We gaan het volgende week nog 1 maal beleven....

  Blue Lions: Stephan, Max(58. Emil), Sven(68. Jasper), Bart (78.Dion)Stein, Daniel (78.Kaan)
  Ojani, Robin, Sem, Fedde, Sten (46.Harm)