• The Blue Lions 2 op jacht naar clubrecord na zege op Spakenburg

  Sexy was het niet.... wel zakelijk.... Montfoort 2 won voor de 2e keer dit seizoen van concurrent Spakenburg en nam de 3e plaats over van de BLAUWEN. Daarnaast komt nu het clubrecord aantal punten in de reserve hoofdklasse ( 37 punten en 7e plaats) in zicht. Het team heeft nog 2 punten nodig om dit record uit de boeken te schieten en heeft daar nog 7 wedstrijden voor.

  Het puzzelen houdt maar niet op. Bij gebrek aan echte middenvelders werd dit keer gekozen voor een versterkte defensie en werd spits Sem naar het middenveld gehaald. Sem speelde een dijk van een wedstrijd en betaalde het vertrouwen uit.

  De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Het schot van dichtbij was echter prooi voor Jack die vandaag weer onder de lat stond. Het was naast een verraderlijk schot in de korte hoek ( ook gestopt door Jack) de enige echte kans voor de Spakenburgers die wel veelvuldig de bal hadden maar geen kans kregen tegen de goed georganiseerde thuisploeg.
  Montfoort kreeg wel kansen en Tijn had de grootste maar 1 op 1 waren de tenen van de keeper winnaar. Toch haalde \" Tinus\" zijn gram door na zo'n 25 minuten een mooie afdraaiende voorzet van Robin over de keeper te koppen. De 1-0 was ook de ruststand..

  Na rust dezelfde 11 in het veld en ook de speelwijze van de Blue Lions niet veranderd. Dat van Spakenburg wel. De grote aanvoerder welke de eerste helft werd vastgezet verhuisde naar de zijkant en moest met zijn goede trap de spitsen in stelling brengen.

  10 minuten na rust was het echter Sten die zijn stijgende lijn van de laatste weken doorzette en net als vorige week de 2e goal deed aantekenen en dit keer was het een bewussie.. rond de 16 meter ontving hij de bal, draaide naar een goede positie en schoot de bal beheerst en onhoudbaar voor de keeper in de hoek. 2-0.

  Jop en Emil kwamen in het veld voor Max en Daniel. Spakenburg schoof nu de \" beer\" door in de spits, maar Bart en Stein ( opnieuw weer zeer goed bezig) gaven geen krimp.. Harm, Kaan en Jasper vervingen Tijn, Sten en de moe gestreden Sem en de wedstrijd werd definitief in het slot gegooid. Specialist Robin mocht aanleggen voor een vrijetrap, Kaan zette een geweldig block en Harm kopte van dichtbij in. 3-0.

  Het was jammer dat vlak voor tijd toch nog een goal gescoord werd door de gasten, 3-1, maar het mocht de pret niet drukken... want toen de scheidsrechter af floot konden opnieuw 3 punten worden bijgeschreven.

  De complimenten vandaag gaan naast Sem en Stein (als boven aangegeven), Sten ( met de week sterker) en Wessel ( afspraak nagekomen en goed uit organisatie gespeeld)....
  Vooral ook naar de scheidsrechter (-ster) die \" klein van stuk\" GROOTS floot. Zelden zag ik een betere band tussen een scheidsrechter en Robin....
  Geweldig...goed fluiten en in zijn voor een grappie.

  Over een grappie gesproken.... vanavond de
  Bluelions- Playbackshow met 6 weergaloze acts. ( later verslag..) ...en wat het voetbal betreft:
  \" vooral zo dooooorgaaaan\" zou Barrie Stevens ( voor de oudjes onder ons) zeggen!
  Peter bedankt voor het vlaggen!

  Volgende week Paasvrij en de week erop naar Odin... gaat het record eraan ...we gaan het beleven...