• The Blue Lions 2 leggen Odin 59 2 over de knie. 

  De elfde van de elfde het Carnavals seizoen is weer geopend. In de kleedkamer na de wedstrijd werd de polonaise ingezet. Kampioen van vorig seizoen Odin 59 was net met 3-1 verslagen en het feest ging los.

  Vandaag geen Gerben, Spruit, Emil en Daniel. Bart in de goal, dus Jack pakt de vlag op... wat een klasbak!
  Voor de eerste keer Harm op de bank met aan zijn zijde: Max, Kaan en Stefan. Vanaf de volgepakte tribune zag het publiek de volgende elf olv van scheidsrechter Baist uit IJsselstein het veld betreden:
  Bart, Fedde, Bart, Stein, Wessel, Sven, Marciano, Menno, Robin, Sem en Jasper.

  Het eerste kwartier was voor de gasten uit Heemskerk. Dreigend met de 2 buitenspelers die wel zoemden, maar niet wisten te prikken. In dat kwartier was Sem het dichtst bij het doel van de gasten gekomen maar miste de snelheid om gevaarlijk te worden.
  Na 18 minuten kwam de bal bij de man in vorm Menno en met een mooie crosspass wist hij Jasper te bereiken die de bal op Sven gaf. Sven bleef rustig en lepelde de bal in het dak van de goal. 1-0.
  De goal hing niet echt in de lucht, maar lag wel binnen.

  Langzaamaan kwam Montfoort weer in het eigen spel en na een vrije trap van Menno kopte Stein net naast in het zijnet. Het gaf de thuisploeg vleugels en net als vorige week was het Menno zelf die met een schuiver van buiten de 16 meter hard en zuiver binnen schoot. 2-0.
  Odin wist niet wat er gebeurde en raakte van de leg. Hoewel ze wel bleven voetballen kwamen ze niet in de buurt van de goal van Bart. Dat lag ook aan de solide spelende verdediging van Montfoort. Fedde die vandaag noodgedwongen rechtsback speelde kwam na een stroef beginnetje lekker in de wedstrijd terwijl het ingespeelde clubje achterin weer als een huis stond vanaf het begin.

  Nog voor rust kwamen de Blue Lions op een 3-0 voorsprong Robin draaide de bal fantastisch in richting 2e paal waar Zoef-Zoef-Jappie de bal met een duikkopbal via de onderkant lat binnen kopte. 3-0...mooie goal en wat een weelde... met 3-0 de kleedkamer in voor een rustpauze.
  De geplande rustwissel kon niet doorgaan omdat Max toch te veel hinder had van een blessure. Onveranderd dus het veld in voor het 2e bedrijf. Hierin bleek dat Odin er niet echt meer in geloofde. De eerste 5 minuten gaven ze nog vol gas, maar toen bleek dat de Blue Lions vlijmscherp counterde bij balverlies, was er geen eenduidig strijdplan meer bij de gasten. Een van die counters leverde een mooi staaltje voetbal op. Op rechts werden de bal opgepikt en via zeer snelle combinaties vanaf links door Robin ingeschoten. Deze aanval had een goal verdient, maar de bal ging rakelings naast.
  Na 10 minuten in de 2e helft was Harm warm en kwam voor Jasper in de ploeg. Harmpie zat gelijk lekker in de wedstrijd en was een prima aanspeelpunt. Montfoort kreeg een aantal flinke mogelijkheden maar scoorde niet meer. Kaan en Stefan kwamen in de ploeg voor Sem en Stein.
  Odin bleef strijden voor een goal en was heel dichtbij. Bart wilde echter niet capituleren en dook de bal met een reflex uit de goal.
  Zou dan weer de 0 gehouden worden??
  Helaas ..het antwoord is NEE! In de 41e minuut was Bart toch kansloos toen de bal van dichtbij bij de 2e paal kon worden ingekopt. 3-1.

  Opnieuw een mooie overwinning voor Blue Lions2 die volgende week op bezoek gaan op de toekomst waar AFC Ajax wacht.