• The Blue Lions 2 komen tekort op de toekomst

  Vandaag geen polonaise maar Sinterklaasliedjes in de kleedkamer na afloop.
  De Blue Lions hadden zojuist met 4-1 verloren van Ajax 2 en vooral de manier waarop alle 4 de goals cadeau werden weggegeven doet vermoeden dat de tot nu toe ongenaakbare \" tegenhouders\" uit Montfoort in de ban waren van Dieuwertje Blok en pakjesavond.

  Vrijdag was er slecht nieuws. Fedde (voor twee weken geleden zijn hoofdklasse debuut makend na een vervelende spierblessure) was opnieuw de Sjaak. Tijdens de training de dag ervoor was hij door zijn enkel gegaan en heeft zoals het er nu uitziet zijn enkelbanden gescheurd. Wat een teleurstelling voor Fedde en de groep. Fedde veel sterkte!
  Goed nieuws was er ook te melden: de toegezegde inloopshirts gesponsord door Carrosserie Bakker waren binnen. TOP! ..en bedankt!
  En ook voor Stephan Adrichem goed nieuws:

  Stephan kon voor het eerst in maanden aansluiten en op de bank plaatsnemen.. hij kan het veld weer ruiken en zal binnenkort zijn rentree weer kunnen maken onder de lat. Klasse Stephan.

  Dan de wedstrijd. Al een tijdje was deze wedstrijd door velen omcirkeld als een \" daar moet ik bij zijn \" wedstrijd. Vooral al om het sentiment, maar wie had vooraf gedacht dat de wedstrijd tegen de Amsterdammers een wedstrijd om de toppositie zou zijn ... ik niet.
  Het verschil in punten was slechts 2 in het voordeel van Ajax, maar in kwaliteit binnen de lijnen helaas groter. De eerste helft kwam Montfoort er niet aan, maar hadden de Amsterdammers 2 mazzeltjes nodig om op een 2-0 voorsprong te komen.

  Na een kwartier kon vanaf afstand in geschoten worden en sprong de bal van de borst van Jack voor de voeten van de spits 1-0 en 10 minuten later speelde Bart de bal terug op de keeper maar had de spits over het hoofd gezien. Ook dit cadeautje werd uitgepak 2-0. Dit alles speelde zich af in de stromende regen voor een volgepakte ( vooral met Montfoorts publiek) tribune.
  Max niet helemaal fit gestart, werd gewisseld en Jasper kwam als extra aanvallende kracht.

  Het leverde niet veel op ..slechts 1x werd op de goal van de Ajax keeper geschoten zonder resultaat.
  Na rust kwamen de Blue Lions iets beter voor de dag. Wat meer vanuit het eigen spel werd via Tijn een aanval opgezet die door Jasper bijna werd binnengekopt. Zou het dan toch ???? ... nee dus. Stein, vandaag niet lekker in de wedstrijd schoot de bal precies in de voeten van een Ajax speler terwijl keeper Jack uit zijn goal was. Hoewel de afstand aanzienlijk was, bleek het een koud kunstje om ook cadeau 3 te verzilveren. 3-0.

  Dat ook Montfoort nog wat kansen kreeg en Wessel, Sten en Robin een soort van aansluittreffer hadden kunnen scoren bleek voor de statistieken. Zeker toen Bart en Stein beiden niet ingrepen op de 16 meter... en zij de bal niet, maar de Ajax spits opnieuw buitengewoon simpel WEL wist te raken. 4-0.

  Ondertussen waren Sten, Sem, Kaan en Daniel in de ploeg gekomen en vooral laatst genoemde viel zeer sterk in.
  Sten had al een kans gehad maar uit de draai schoot hij rakelings naast. De spits mocht uiteindelijk wel de ere treffer maken. Na goed voorbereidend werk van Sem en Robin kwam hij alleen voor de keeper en schoot precies binnen. 4-1.
  Aanval op de koppositie mislukt...tegen de beste tegenstander tot nu toe.
  Remco bedankt voor het vlaggen!

  De rug weer recht... De neuzen dezelfde kant op en weer hard werken naar volgende week. Zuidvogels thuis.... we gaan het weer beleven.