• The Blue Lions 2 knokken zich naar overwinning bij ZOB 2

  Eerder dit seizoen won Montfoort met 3-0 thuis van ZOB2. Van het elftal dat toen speelde miste vandaag:
  Bart ( vakantie), Wessel (ziek), Marciano ( blessure), Emile, Tijn en Sven ( eerste) en Menno.
  Het goede spel van laatst genoemde bij 2 werd vandaag beloont met zijn debuut in het 1e elftal.
  Menno speelde een halve wedstrijd en deed dit ondanks de 2-0 nederlaag prima.
  We zijn super trots op jou Menno! Klasse!

  De velen afwezigen betekende wel een behoorlijke puzzel voor de staf. Uiteindelijk kwamen de volgende 11 uit de hoge hoed om te mogen starten: Bart, Max, Emil, Stein, Daniel, Fedde, Robin, Sem, Sten en Harm. Ook voor Junior was een plek in de basis. De speler uit 1 stond een aantal weken aan de kant met een blessure en mocht vandaag weer minuten maken. Het werden 90 zeer nuttige minuten.

  Op de bank Jop, Jasper, Kaan en Stefan die voor de zekerheid aansloot. ( bedankt) en Jack pakte de vlag op en leverde zo zijn bijdrage. Klasse Jack.

  ZOB won vorige week met 0-7 bij EDO en pakte de 2e periode. Een ploeg in vorm dus. Hoe anders was dat bij de Blue Lions die door de vele personele wisselingen zoeken naar houvast. Juist daarom werd gekozen voor een afwijkend speelplan waarbij collectiviteit en strijd de basiswoorden waren.
  Het team had de opdracht begrepen.....vanaf minuut 1 zaten ze in de wedstrijd en volgde al binnen 2 minuten een kans voor Harm die net te kort kwam. In minuut 6 was het Fedde die door de verdediging slalomde en iedereen inclusief de keeper van ZOB versteld liet staan. Met een bekeken schot schoot hij alle ellende van de laatste maanden van zich af en opende de score 0-1.
  O.l.v. baas Stein en zekerheid Bart stond de verdediging als een huis. Max, Emil en gelegenheids linksback Daniel gaven niets weg en ZOB kwam niet verder dan een afstandsschot dat rakelings naast ging. De gasten hadden de voorsprong voor rust kunnen vergroten maar de zeer hard werkende spitsen Harm, Sten en Sem die perfect samenwerkte konden het laatste zetje niet geven.

  Met een mooie voorsprong konden de Blue Lions gaan rusten en werd benadrukt de focus te houden.
  De 2e helft had ZOB zijn speelwijze iets gewijzigd maar bleef Montfoort stoïcijns volharden in het eigen strijdplan. Robin werd gekoppeld aan de uitzakkende nummer 10 en met veel vuile meters voor de ploeg weerhield de spelmaker \" de man van ZOB\" van het geven van de beslissende pass. Mooi om te zien..
  ZOB hield de Lions van counteren door \" nuttige overtredingen \" te maken in de omschakeling maar moest dit wel bekopen met een aantal gele kaarten en in de 60e minuut moest de centrale verdediger er na zo'n overtreding met 2x geel vanaf met rood. Net als in de heen wedstrijd moest ZOB met 10 man verder, maar zoals zo vaak bleek dat niet een voordeel voor Montfoort. De ploeg ging te ver achteruit en zag de 10man van ZOB steeds dichterbij komen en in de 68e minuut zelfs scoren 1-1.

  De Blue Lions raakte niet van slag en wisten dat het in overtal meer druk kon en moest zetten...De druk leverde balbezit op voor Harm terwijl de keeper ver voor de goal stond. Helaas ging zijn lob net naast. Het was zijn laatste wapenfeit en de sterke spits maakte plaats voor vlugge Japie ( Jasper). Zoals in alle wedstrijden waarbij de kleine gifkikker invalt krijgt hij kansen en ook vandaag had hij de 1-2 op de schoen maar nu won de keeper een keer.

  De 1-2 viel kort daarna toch. Bij een vrije trap genomen door Robin kreeg Sten het op zijn HEUPEN.... nadat de keeper mis taste kreeg de spits de bal op zijn heup en met een \" kontje\" wipte hij de bal in de goal. 1-2. Hij werd hiermee Matchwinner want ondanks een gigantische kans voor Kaan die net als Jop in de ploeg was gekomen werd er niet meer gescoord. Er was nog voldoende strijd waarbij Junior en Fedde .... WATTE???..... Junior en Fedde watten in hun neus moesten boetseren na bloedneuzen na een ontmoeting met een ZOBber.... maar de faire harde wedstrijd ontspoorde door goed scheidsrechters werk nooit.

  Een knuffel voor baas Stein.... of toch voor gedreven coachende Daniel... of toch zwoegende Robin ...Bart of Sten...Nee dit keer ECHt een knuffel voor de hele ploeg van Bart tot Jack, van Fedde tot Stefan. Klasse mannen!

  Volgende week een nieuwe pot tegen een andere concurrent: Spakenburg om 11.30 thuis.
  We gaan het weer beleven!