• 2 gigantische missers en een fantastisch gescoorde vrijetrap zorgden ervoor dat de Derby geen winnaar kreeg...

  Het deed denken aan vorig jaar mei... een zonovergoten Playa Manitoba en de 2 rivalen tegen elkaar. Alleen de inzet was anders. Ging het vorig jaar om het kampioenschap in de res. 1e klasse en won EDO, nu was het een prestige duel in de reserve hoofdklasse. EDO dat zich netjes heeft veilig gespeeld en Montfoort dat een geweldig debuutseizoen aan het afronden is en nog steeds achter Volendam en Ajax op de 3e plek staat.

  De eerste helft was de controle en het betere veldspel voor de gasten. De Blue Lions wisten zelfs al na 11 minuten de score te openen. Een mooie pass van Ojani bereikte de dieplopende Fedde en hij wist netjes af te ronden. 0-1. Hoewel het grootste gedeelte van de 1e helft in handen was van Montfoort, waren de minuten tussen de 20e en 29e voor EDO en in die minuten wisten ze de score op zijn kop te zetten door 2x te scoren. 2-1. Het was ook de ruststand.

  Het plan om EDO de 2e helft vol onder druk te zetten mislukte. Was het de warmte? Was het gebrek aan overtuiging ? ...EDO bleef moeiteloos overeind en had het betere van het voetbal in de 2e helft. Een kwartier voor tijd hadden de gasten de wedstrijd op slot moeite gooien maar naar goed voorbereidend werk lukt het de spits niet om bij de 2e paal in een leeg doel binnen te koppen....de bal ging naast. Met de moed der wanhoop werd zoals eerder dit seizoen El Capitano Bart meegestuurd naar voren... maar helaas leverde dit geen kansen op. Montfoort probeerde het wel maar de passes waren onnauwkeurig. Het leek erop dat EDO de volle buit in huis ging houden. In minuut 89 dan een overtreding op Jasper op 20 meter van het doel. Stein en Robin achter de bal..... het was de maestro zelf die zijn specialisatie etaleerde. Magistraal krulde Robin de bal in de rechter kruising en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte....2-2. Wat een BEAUTY!

  EDO was even van de leg en de keeper ook ... een minuut na de goal schoof hij de bal zomaar in de voeten van Sem op 5 meter van het doel. Maar net als de grootste kans van EDO hielp ook Sem deze unieke kans om de wedstrijd te beslissen om zeep... ipv de bal direct af te drukken besloot hij de keeper te omspelen, wat geen juiste keuze bleek. Het had ook teveel van het goede geweest... maar niet minder lekker.
  Geen winnaar dus, maar wel nog steeds de 3e plaats voor de Blue Lions...met kans op een periodetitel. Daarvoor moet dan wel nog 2x gewonnen worden, beginnend volgende week thuis tegen kampioen Volendam..
  Om de donders niet makkelijk.....
  Tot volgende week bij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen waarover later meer.