• Nog 4 potjes en dan zit het erop. Vandaag de een-na-laatste thuis wedstrijd tegen het lager geplaatste Argon.
  Voor de winterstop werd nog met 1-0 verloren in Mijdrecht na een offday die begon bij de warming up en eindigde bij het eindsignaal. Iets goed te maken dus.

  Met een waslijst aan afwezigen ( Jop, Marciano, Fedde, Max, Daniel, Jasper en natuurlijk Menno) was het behoorlijk puzzelen om een opstelling en speelwijze te bedenken. Sten, Sven, Emile, Ojani en Stephan schoten te hulp en met slechts 2 verse wissels op de bank ( Harm en Kaan) werd onder een voorzichtig voorjaars zonnetje afgetrapt.In de basis weer eens een plek voor Emil. Hij vulde dit prima in en speelde een goede wedstrijd....

  De eerste 10 minuten was de aftast fase waarbij beiden ploegen voorzichtig het doel zochten en Argon de eerste corner mocht nemen. De eerste goal was echter voor de thuisploeg. Robin kwam op het middenveld in balbezit en stuurde gelegenheids linksbuiten Ojani weg. Hij leek te gaan scoren maar koos ervoor een risicovol balletje breed te leggen op Sten en hij mocht afronden.1-0.
  De fase na de goal was voor de Blue Lions en het was Emile V. die na goed voorbereidend werk van Sem van 20 meter binnen mocht \" rossen\". 2-0.
  Vwb de blessures lijkt de gifbeker nog niet helemaal leeg want kort na de 2-0 moest Sven geblesseerd van het veld nadat hij in een duel zijn enkel verzwikte. Harm kwam voor hem in de ploeg en het team moest opnieuw omgezet worden..Dit gaf geen rust in de ploeg en het laatste kwartier van de 1e helft kwam. Argon beter in de wedstrijd. Ze hadden ondertussen de grote centrale verdediger doorgeschoven naar de 10 positie en de speler (2 weken terug nog spits tegen Montfoort 1) bracht onrust in de verdediging. Het was Stephan die met een formidabele 1 op 1 redding de 2-0 voorsprong de kleedkamer in trok.

  Noemenswaardige actie in de eerste helft:
  Een afgeslagen corner bleef in de lucht hangen zo'n 7 meter van de goal. Stein zag zijn kans schoon.... en met een omhaal zo mooi als die van Marco van Basten tegen FC de Bosch in de vorige eeuw probeerde hij stijlvol te scoren..... tenminste die film speelde zich af in ZIJN hoofd.... voor ONZE ogen zagen we echter een soort van \" stervende zwaan\" die met beiden voeten op de grond ..een omhaal probeerde .... geen echt succes Stein... gewoon niet meer doen joh.

  2e helft:
  Montfoort wist dat Argon zou gaan komen en sprak af het eerste kwartier door te komen en de 2-0 te verdedigen. Hier zat grensrechter Peter de Graaff anders in: ".. effe die 3e erin knallen en het is klaar.." was zijn simpele advies.... bij het verlaten van de kleedkamer ...en dat advies werd opgevolgd door Harm nadat hij door Ojani diep werd gestuurd.
  Met een gevoelige lob liet hij de keeper kansloos. 3-0.

  Helaas was het eerste kwartier nog niet voorbij en kwam Argon toch nog een soort van in de wedstrijd.
  Met een mooie kopbal door eerder genoemde Argon speler werd de verdediging en keeper Stephan verslagen 3-1 en was het verschil weer 2.

  Met nog een half uur op de klok kwam Kaan in de ploeg voor Ojani. Het spel werd wat gehaast vloog van goal naar goal. Argon was wel dreigend maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ook Montfoort kwam niet meer tot scoren hoewel ze wel regelmatig in de buurt van de Argon goal konden komen. De ingevallen Kaan had een aantal goede acties en was dicht bij een doelpunt. Hij kwam echter een teentje te kort om de ver uitgelopen keeper te passeren.
  Stephan redde nog een keer op een laatste doelpoging van de gasten en de buit was binnen.

  Na afloop bleek concurrent Spakenburg een oorwassing te hebben gehad van Zuidvolgels (1-7)
  waardoor Montfoort weer netjes 3e staat. Ook op Ajax zijn weer 3 punten ingelopen ( 1-2 verlies)
  Volendam is vandaag officieel kampioen geworden. Gefeliciteerd!

  De knuffel van de dag gaat naar Sten Vergeer. De jonge spits (18) scoorde vandaag al weer zijn 7e competitie goal voor het 2e. Hoewel dit een moeilijk seizoen was voor de youngster die ondanks hard trainen nog op weinig speelminuten voor het eerste kon rekenen, zien we hem met de week sterker worden. Met deze ontwikkeling zal hij in de nabije toekomst nog zeer belangrijk kunnen zijn voor Montfoort 1. Blijf daar in geloven Sten... doen wij ook.

  Volgende week de " Utrechtse Derby" in Overvecht tegen EDO.... wedstrijden tussen de 2 rivalen die NOOIT saai zijn....we gaan het weer beleven!