• Montfoort S.V. 19 JO19-1 speelde op 12 oktober j.l. thuis tegen Vriendenschaar JO19-1, dat uit de drie voorgaande wedstrijden de maximale score van negen punten had gerealiseerd en zich daardoor mede-koploper mocht noemen. JO19-1 moest dus, zeker na de onnodige nederlaag een week eerder tegen SDV Barneveld, flink aan de bak , nog steeds zonder de geblesseerde Simon en Fedde. Het werd een uitermate spannende wedstrijd waarbij op het scherpst van de snede werd gespeeld.

    Vriendenschaar (uit Culemborg) bleek een goed voetballende ploeg met een aantal zeer balvaardige spelers; reële kansen werden echter nagenoeg niet gecreerd. De Montfoortse verdediging stond namelijk goed opgesteld, het middenveld streed voor elke meter en ook de aanval stond meer en meer op scherp. De strijdlust van JO19-1 werd zelfs met een treffer beloond toen de Culemborgse goalie een eerste inzet nog wel wist te keren, maar Jasper in de rebound alsnog inschoot: 1-0. Dat werd ook de ruststand.

    Na de hervatting zette Vriendenschaar extra aan om de achterstand ongedaan te maken en werd JO19-1 verder op de proef gesteld. JO19-1 gaf echter geen krimp en bleef met een voorbeeldige inzet en teamgeest op de been, hetgeen tot een verdubbeling van de voorsprong leidde: een snelle uitval werd door Jasper afgesloten met een schot in de rechterbenedenhoek waarop de Vriendenschaar-keeper geen antwoord had: 2-0. Erg lang kon JO19-1 vervolgens weer niet van die voorsprong genieten; Vriendenschaar, dat ook in de tweede helft wel veel druk zette maar Stephan nauwelijks op de proef wist te stellen, slaagde er van de rand van het strafschopgebied toch in het net te vinden en de aansluitingstreffer te realiseren: 2-1. De wedstrijd werd daarna nog spannender en boeiender. Daarbij liepen de emoties bij tijd en wijle ook op; een opstootje kon gelukkig snel gesmoord worden. Waar Vriendenschaar trachtte op gelijke hoogte te komen, kreeg JO19-1 voorin meer ruimte en kansen op een derde treffer; Jasper en Joram waren daar ook dichtbij, maar troffen geen doel. Omdat ook de pogingen van de Culemborgers om tot scoren te komen niets opleverden stond na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter (die maar liefst negen minuten extra tijd bijtrok) een 2-1 eindstand op het scorebord en kon JO19-1, na een uitstekende teamprestatie, drie punten bijschrijven.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 voor de beker om 14.30 uur thuis tegen PVCV JO19-2.