• Wéér een nieuwe les! Na de focus op conditie en catenaccio (wat er goed ingetraind is) moesten de jongens vandaag ook nog eens hun directe tegenstander zien te herkennen en blijvend uit te schakelen. En ook dat deden de mannen weer goed.

  Voorafgaand leek het er niet op dat dit een goede wedstrijd ging worden. Als pubers die te vroeg hadden moeten opstaan stonden onze 12-jarigen om 08.30 uur op het veld. Lamlendig en afwachtend gingen ze de warming-up in. Na een korte donderpreek waren ze alsnog wakker en kon er worden afgetrapt. Toch mistte er nog de nodige scherpte. Minimaal goede 10 kansen werden om zeep geholpen terwijl keeper Bossie nog helemaal niks te doen had gehad.

  Maar de mannen bleven drukken, en toen de focus verlegd werd van zelf schieten naar voorgeven, begon het ineens te lopen. Tim vloog weer over links, zocht vaak de diepte en kon voorleggen op Mees die de bal bij de tweede paal intikte. De score werd geopend met een razendsnelle en strak uitgevoerde counter! En daarna begon het te lopen. Met hat-tricks voor Mats, Tim en Cris bleek het prijsschieten, de tegenstander was niet opgewassen tegen het goede veldspel over de flanken van onze mannen.

  Pas bij een 10-0 voorsprong slaagde de tegenstander erin iets terug te doen. Inmiddel was het al een galavoorstelling geworden, dus niemand die daar écht wakker van lag. Tot die tijd had het centrale duo Olaf en Yannick een perfecte wedstrijd gespeeld. Alle gaten werden dichtgelopen, de tegenstander kwam nauwelijks tot een schot op doel. Ook rechtsback Lars A. was on fire, hij kwam vaak voor zijn man en ramde de bal hard over de flank naar voren, daarmee weer een aanval lancerend. Linksback Maurits leverde stevige strijd met de rechtsbuiten van de tegenstander, maar liet er geen twijfel over bestaan die als winnaar uit de strijd zou komen.

  Hugo en Mats waren zowel in verdedigend als aanvallend opzicht superbelangrijk. Mats verstuurde de ene na de andere prachtige dieptepass op Tim, scoorde zelf aan de lopende band en was verdedigend ijzersterk. Volkomen terecht werd hij tot Man of the Match uitgeroepen. Hugo bikkelde wat af, tijdens een korte wissel stond de damp op zijn bril! Timo stond weer tussen de linies, en was als draaitol vaak de spil in de balverovering en de daaropvolgende opbouw.

  Tim en Cris waren de ranzendsnelle flankspelers waar de tegenstander geen raad mee wist. Tim benutte zijn snelheid om de ruimte achter de verdediging te benutten, Cris duelleerde en soleerde zichzelf naar de achterlijn om hele goede assists af te leveren.

  Spits Mees was verdienstelijk in zijn positie en passing. Daarom mocht hij zijn inzichten daarna ook op andere plekken laten gelden.

  Tijmen pikte in de aanval ook nog zijn goaltje mee, en ook op de rechtshalf positie stond hij aan de basis van menige balverovering.

  En Quy was er ondanks zijn blessure gewoon weer bij, als supporter van dit leukste team van Montfoort! Faysal was helaas ziek, die zal er hopelijk snel ook weer bij zijn.

  Kortom, het was weer genieten geblazen! Volgende week staat de subtopper op de agenda, komt allen, de mannen hebben de support nodig en waarderen het meegereisde publiek altijd met een fraai applaus!