• JO19-1 opende het seizoen 2019-2020 met een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO19-1, dat toen duidelijk te sterk bleek en met een 4-2 overwinning op zak huiswaarts ging. Op 1 februari j.l. stond de uitwedstrijd op het programma. Sparta Nijkerk zou uiteindelijk weer te sterk blijken.

    JO19-1 begon goed aan de wedstrijd; al snel verscheen Jasper vrij voor de vijandelijke keeper, maar zijn schuiver werd door die keeper bekwaam onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest Stephan handelend optreden toen een Nijkerker inkopte na een diagonale voorzet; ook Stephan wist zijn doel echter schoon te houden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar in evenwicht. Nadat Sparta de lat boven Stephan had getroffen, deed Joram dat aan de Nijkerkse kant. Net voor rust kwam JO19-1 met de schrik vrij toen een schot via de hand van Stephan en de paal buiten het Montfoortse doel bleef. Met een 0-0 stand brak de rust aan.

    JO19-1 begon ronduit slecht aan de tweede helft; er werd o.a. veel ruimte weggegeven, waardoor Sparta tot ver op de Montfoortse helft vrijuit kon oprukken en de defensie onder grote druk kwam te staan. Stephan moest dan ook al snel de handen uit de mouwen steken, o.a. na een kopbal, uit een corner. Aan aanvallen kwam JO19-1 feitelijk niet toe, op een enkele uitval na: Jasper s inzet kwam echter niet tussen de palen. Voor het overige moest JO19-1 zich toeleggen op verdedigen en zat het niet tegen toen de scheidsrechter bij een hachelijke situatie voor het Montfoortse doel een vrije trap tegen Sparta gaf en diezelfde scheidsrechter een handsbal niet met een penalty voor Sparta bestrafte. Zo bleef het toch nog lange tijd bij die 0-0 stand, totdat een schot van een van de Sparta spelers van richting werd veranderd en daardoor achter Stephan belandde: 1-0. JO19-1 trachtte daarna de bakens te verzetten en met lange ballen druk op Sparta te krijgen en kansen te creëren. Sparta gaf echter geen krimp en hield vrij eenvoudig stand. Daardoor stond na negentig minuten nog steeds de 1-0 stand op het bord en bleven de punten in Nijkerk.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 om 12.00 uur thuis tegen Sportlust JO19-1