• Dat we in deze competitie geen potten gaan breken, dat wisten we. Daarom benoemen we tot de herindeling alles tot oefenwedstrijd en proberen de mannen iedere week maximale groei te laten zien.

  Deze week hadden we wat posities gewisseld. Tijdens de training was duidelijk geworden dat Olaf een ijzersterke kopper is, en ook een serieuze afmaker. Daarom mocht hij in de spits beginnen. Zijn plekje achterin werd overgenomen door Mats, waardoor deze krachtpatser en sterkhouder ook in de as van het veld terechtkwam. Maar wie we op deze plek ook gaan noemen, uiteindelijk lieten heel veel spelers zien écht wat te doen met de aandachtspunten van training en wedstrijdbespreking.

  Zo was de opdracht aan de defensie om wat zuiniger om te gaan met de veroverde bal, en niet te snel een risicovolle oplossing naar voren te zoeken. Het middenveld moest daarbij ondersteunen door wat dichter op de eigen verdediging te spelen. Quy, Mees, Mats, Hugo, Yannick, Maurits en Lars A. lieten zien dat ze deze les tussen hun oren hadden geknoopt, en samen met keeper Bossie (mooie reddingen!) toonden ze hun stalen zenuwen met het achterin rondspelen van de bal. Af en toe deden ze daarmee ook een beroep op de stalen zenuwen van de toeschouwers, want soms maakten ze het wel erg spannend. Maar het belangrijkste was dat ze lieten zien dat het geleerde in de praktijk werd gebracht.

  Voorin stond Timo als aanvallende middenvelder opgesteld achter Tim, Olaf en Cris. Ons doel was om met die snelle mannen de ruimte te gaan benutten die achter de verdediging zou ontstaan als we zelf inzakten. En inderdaad, die kansen op uitbreken ontstonden. We misten alleen wat geluk in de afwerking. Maar door deze opstelling zagen we wel dat het spelbeeld wat evenwichtiger was dan vorige week.

  Na de nodige wisselingen (er werd hard gewerkt en de meesten hadden een week kamp in de benen ;-) mocht Tijmen de plek van Olaf in de spits overnemen. Hij benutte zijn kracht goed om de bal bij de tegenpartij achterin te houden.

  Andere lichtpuntjes waren - naast die stalen zenuwen - het slimme gebruik van de buitenspelval en de zuiverheid in de passing. In balbezit was het spel vele malen beter dan vorige week.

  Het is fijn te werken met mannen die er zo voor willen gaan. Zoals Timo en Lars de les oppakten om iets minder risico te nemen en iets meer op balbezit te spelen was een voorbeeld voor menig professioneel voetballer.

  Faysal was helaas ziek, die hopen we er weer snel bij te hebben.

  Hard gewerkt mannen, blijf dit volhouden, jullie tijd gaat komen!