• Afgelopen zaterdag reisde Montfoort S.V 19 2 naar Utrecht om daar de degens te kruisen met Odysseus 91 2, koploper. Na de duidelijke nederlaag tegen Rivierwijkers 2 een week eerder was de cruciale vraag hoe het team zich nu zou houden. Montfoort bleek echter (nu wel) bereid te knokken voor elke bal en toonde (nu wel) de absolute wil om te winnen. Dat vertaalde zich ook in prima combinatievoetbal, terwijl ook regelmatig en accuraat de diepte werd gezocht. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter mocht Montfoort zich dan ook de duidelijke en terechte winnaar noemen. Complimenten aan het team en de staf!

    Montfoort kwam halverwege de eerste helft op achterstand; zoals al vaker dit seizoen werd onnodig balverlies afgestraft en kwam de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Montfoort zette zich echter meer en meer over die tegenslag heen en wist Odysseus met overtuigend voetbal onder druk te zetten en kansen te creëren. De Odysseus-doelman wist echter een inzet van dichtbij toch nog te keren, evenals een hard schot van Tijn Fransen, terwijl Montfoort pech had toen de paal Odysseus te hulp schoot. De meer dan verdiende gelijkmaker (Odysseus was na de openingstreffer feitelijk niet meer gevaarlijk geweest) kwam er toch nog voor de rust: Tijn Fransen werd de diepte ingestuurd en schoot beheerst binnen: 1-1. Met die stand brak de rust aan.

    Ook in de tweede helft was Montfoort de bovenliggende partij; Odysseus wist niet een keer gevaar te stichten bij het Montfoortse doel, deze keer verdedigd door Stephan Adrichem, die feitelijk en tegen de verwachting in, een rustige middag had. Het veldoverwicht leidde tot meerdere goede kansen, die echter onbenut werden gelaten; een treffer van Max Groen werd door de matig leidende scheidsrechter, op advies van zijn Utrechtse assistent, wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De tweede treffer waar Montfoort gezien het spelbeeld zonder meer recht op had kwam er toch: na (weer) een assist van Wessel Mulder schoot Tim Stokman hard raak: 1-2. Odysseus trachtte daarna nog wel tot een gelijkmaker te komen, maar werd feitelijk geen moment gevaarlijk door gedecideerd ingrijpen van Montfoort. De 1-2 stand bleef dan ook overeind en Montfoort mocht zich na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter derhalve winnaar noemen.

    Komende zaterdag speelt Montfoort om 11.30 uur thuis tegen Elinkwijk 2, hekkensluiter. Montfoort zal dan, net als tegen Odysseus, echter met 100% inzet moeten spelen en Elinkwijk zeker niet onderschatten.