• Montfoort S.V.'19 JO15-1 met een bestolen gevoel terug naar Montfoort na een 3-2 verlies tegen directe concurrent Maarssen JO15-2... Waarom een bestolen gevoel? Twee doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel waar overduidelijk geen sprake van was en daarnaast een discutabele beslissing van de scheidsrechter bij het toekennen van een penalty aan Maarssen. Het gevoel van de jongens na de wedstrijd was daardoor overduidelijk: hier had Montfoort meer verdiend en de aansluiting kunnen houden met de ploegen die bovenin meedraaien.

    Montfoort speelde een sterke pot met misschien wel het beste positiespel van dit seizoen tot nu toe. Er werd door het midden en over de flanken goed opgebouwd. Tactisch werd het aan de flanken iets anders neergezet dan voorgaande wedstrijden en daar had Maarssen veel moeite mee, zeker de eerste 20 minuten. Maarssen kreeg geen grip op de opbouw van Montfoort totdat er een persoonlijke fout achterin werd gemaakt. Volledig tegen de verhouding in werd het 1-0 voor de thuisploeg. Montfoort geloofde er nog in en ging simpelweg door waar ze mee bezig waren, namelijk met het onder druk blijven zetten van Maarssen. Dat resulteerde vlak voor rust in de 1-1 na een mooie samenwerking tussen Damian en Laurens vanaf de rechterflank. Montfoort wist wat hun te doen stond na de rust, doorgaan op dezelfde voet.

    Na de rust wederom een ongelukkig moment in de eigen zestien meter waardoor Maarssen opnieuw volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam dankzij een penalty. Helaas voor Robin onhoudbaar welke overigens voor de rest een goede wedstrijd keepte. Ongeveer een kwartier na de rust werd het zelfs 3-1 uit een counter welke goed werd afgemaakt door de aanvaller van Maarssen. Waar de voorgaande wedstrijden de nul werd gehouden had de verdediging afgelopen zaterdag toch een paar slippertjes..

    Met deze stand en nog ongeveer 20 minuten op de klok moest er het een en ander omgezet worden. Thijmen werd daarin als verdediger opgeofferd om 3-3-4 te gaan spelen met Laurens en Damian als lange sterke spitsen en Lars en David als aanvallend ingestelde flankspelers. Dit bleek een goede zet want vanaf dat moment had Montfoort alle controle en was het wachten op doelpunten. Er werden genoeg kansen gecreëerd, twee doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel (onterecht) en een prachtig schot van Daan belande helaas niet in het net maar de bal spatte uiteen op de linker kruising.. Lars scoorde vanaf de rechterflank nog de 3-2 maar Montfoort had het geluk niet aan hun zijde waardoor de gelijkmaker uitbleef. Ook moet gezegd worden dat de verdediging bestaande uit Timo, Dion en Hugo het goed hebben opgelost wanneer zij achterin 1-op-1 moesten gaan spelen na de tactische omzetting 20 minuten voor tijd.

    De jongens lieten zien hoeveel ze als team zijn gegroeid en dat is terug te zien in hoe makkelijk ze elkaar tegenwoordig weten te vinden in de opbouw, iets dat moeilijk was aan het begin van dit seizoen. Af en toe was het echt genieten aan de zijlijn. Er werden genoeg kansen gecreëerd, iets wat moeilijk gerealiseerd werd in de voorgaande wedstrijd tegen DVSU. Kijkend naar het eigen spel zijn er genoeg positieve ontwikkelingen te zien en kan Montfoort met veel zelfvertrouwen volgende week thuis aantreden tegen koploper Lopik JO15-1. Haakt Montfoort weer aan bij de top of wordt het afhaken..? Graag tot dan!