• Roda 46 vandaag als tegenstander. Na een prima tweede helft in de midweekse wedstrijd tegen LRC gaan we zien hoe de plaatsen 5 t/m 8 verdeeld worden in de competitie.

    Het is snel duidelijk dat Roda 46 het initiatief en handen neemt en met veel beweging vanuit het middenveld het de Montfoortse tegenstander moeilijk maakt. De voorsprong wordt al vroeg in de wedstrijd verkregen na een diepe bal van achteruit die verkeerd wordt ingeschat door de verdediging, de bal wordt hard in de korte hoek geschoten 1-0. Even later weet Nicolai Verbiest de goed spelende Emrie Bakker weg te sturen die na een prima aanname de bal keurig beheerst langs de keeper schuift, 1-1.

    De gelijke stand staat niet lang op het scorebord want uitblinker Nassim Barkoki weet vanaf links na een prima actie de 2-1 laag bij de tweede paal binnen te schieten. Montfoort SV19 speelt niet op het scherpst van de snede en dat is vragen om problemen tegen deze vaardige tegenstander. Tristan Wallet 3-1 met links schiet de bal midden door het centrum langs keeper Stephan Adrichem. Kort voor rust wederom een actie van Barkoki die onreglementair binnen de 16 tegen de grond gewerkt wordt penalty 4-1 ruststand.

    Na rust enig herstel bij Montfoort SV19 en de wedstrijd is meer in balans. Kansen over en weer en toch is het weer Barkoki die met een vlammend schot de 5-1 op het bord zet. Een trouwe Montfoort supporter weet nog op te merken dat dit de eerste wedstrijd van het seizoen is dat je niet met de zenuwen in je lijf van de spanning naar het laatste kwartier hoeft te kijken.

    Op aan geven van Emrie Bakker weet Timo Bakker bij de tweede paal de 5-2 binnen te schieten. Na te lichtzinnig uitverdedigen komt de bal bij Berry Powel die na een individuele actie de 6-2 eindstand binnen schiet. Aanstaande zaterdag komt Zuidvogels op bezoek in Montfoort. Zaak voor de thuisploeg om revanche te nemen na deze mindere prestatie en weer scherp, geconcentreerd en gemotiveerd de wedstrijd aan te vangen.