• Op 28 september j.l. stond voor Montfoort S.V. 19 JO19-1 de uitwedstrijd tegen Spakenburg JO19-1 op het programma. Vanwege diverse blessures moest wederom een beroep op spelers uit JO19-2 en JO17-1 worden gedaan: Tim R werkt immers nog aan zijn come-back, Joram is nog steeds niet volledig inzetbaar, Simon s herstel vordert nauwelijks en Fedde liep in de oefenwedstrijd van 24 september j.l. tegen Oudewater JO19-1 (die met 4-3 werd gewonnen) een ingescheurde enkelband op. Mede daardoor week de opstelling nogal af van de opstelling in de openingswedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO 19-1

    Spakenburg , dat kick-and-rush voetbal speelde, opende voortvarend en kwam al snel dichtbij een doelpunt; een prima redding van Stephan voorkwam dat echter. De wedstrijd ging daarna op en neer, waarbij JO19-1 de leiding nam door een doelpunt van Jasper, die profiteerde van een bizar misverstand in de defensie van Spakenburg: 0-1. Spakenburg voerde de druk daarna fors op, maar een gelijkmaker kon aanvankelijk worden voorkomen door JO19-1, bij wie Stephan vele malen bekwaam moest redden en Sjors tot absolute uitblinker uitgroeide. Toch kwam die gelijkmaker er, niet onverdiend, wel: 1-1. JO19-1 kon daarna weer op voorsprong komen, maar de Spakenburgse keeper wist tot twee keer toe een inzet van Max te keren. Uit de daarop volgende tegenaanval was Spakenburg echter wel succesvol: Stephan had geen kans tegen de voor hem opduikende aanvaller: 2-1. Daarmee was ook de ruststand gegeven.

    Na de rust ging JO19-1 op jacht naar de gelijkmaker en was dan ook wel meer op de andere helft te vinden maar kon nauwelijks een vuist maken. Spakenburg ,dat met lange halen veel druk en onzekerheid bij JO19-1 wist te creeren, was enkele keren wel dichtbij een treffer, die gelukkig uit bleef, mede dankzij de lat die eenmaal redding bracht. Waar iedereen al uit leek te gaan van de overwinning van Spakenburg was het, kort voor het eindsignaal van de scheidsrechter, toch Sander die de bal snoeihard langs de Spakenburgse goalie schoot en daarmee 2-2 op het scorebord liet noteren, dit tot grote frustratie van een deel van het Spakenburgse publiek dat zich verbaal ernstig misdroeg.

    Het eerste punt is dus binnen. Deze zaterdag staat weer een uitwedstrijd op het programma en wel om 15.00 uur tegen SDV Barneveld.

     

  • 2019