• Op 15 oktober jl. speelde Montfoort S.V.’19 2 de thuiswedstrijd tegen TOV 2 uit Baarn. Winst zou zeer welkom zijn om een redelijke positie op de ranglijst in te kunnen nemen. Na een enerverende wedstrijd bleef Montfoort echter met lege handen achter.

    De eerste kans van de wedstrijd was voor Montfoort maar Joey van Ede slaagde er niet in die kans te benutten. Korte tijd later leidde Montfoorts balverlies op de Baarnse helft tot een snelle tegenaanval van TOV, die wel doeltreffend werd afgerond: Stephan Adrichem was kansloos tegen de harde uithaal in de korte hoek: 0-1. Een tweede Baarnse treffer wist hij kort daarop met een uitstekende redding te voorkomen. Montfoort werkte wel hard om de aansluitingstreffer te realiseren maar was niet voortvarend en doortastend genoeg om daadwerkelijk gevaar voor het doel van de [weinig overtuigende] Baarnse doelman te stichten. Toch kwam Montfoort op gelijke hoogte: Ruben Peters bracht Joey van Ede in stelling, die nu wel wist te scoren: 1-1. Die treffer bleef staan ondanks het vlagsignaal van de Baarnse assistent-scheidsrechter voor buitenspel; de scheidsrechter oordeelde anders. Via Tijn Fransen kwam Montfoort zelfs verrassend op voorsprong: zijn harde inzet werd door de TOV-keeper nog wel aangeraakt, maar verdween daarna in het doel: 2-1. Ook hier werd voor buitenspel gevlagd, ook hier zag de scheidsrechter het anders. Zo gingen beide teams met die stand na 45 minuten naar de kleedkamers.

    Na de hervatting lag het initiatief bij Montfoort; het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van de Baarnse tegenstander, zonder dat de voorsprong werd uitgebreid. Dat kwam Montfoort duur te staan toen TOV een, door Montfoort fel betwiste, strafschop werd toegekend, die vervolgens onberispelijk werd benut: 2-2. Onnodig balverlies achterin, dat door TOV gretig werd benut, leidde zelfs weer tot een voorsprong voor TOV: 2-3. Montfoort zette daarna alles op alles om die achterstand ongedaan te maken, zette TOV zwaar onder druk en wist enkele prima mogelijkheden te creeren, die echter onbenut bleven. Zo deed Montfoort zich toch te kort en ging TOV dus met de winst naar huis.

    Komende zaterdag speelt Montfoort om 11.30 uur thuis de bekerwedstrijd tegen WV-HEDW 3.