• Vanzelf gaat het nog niet bij de Blue Lions🦁 Hoewel het met de teambuilding wel snor zit, zijn de resultaten nog te wisselend.

  Ook gisteren zat het nog niet echt mee tegen HERTHA. In de 2e bekerwedstrijd moesten we Wesley missen door een schorsing en ook nieuweling Tim was niet inzetbaar. Zijn enkelblessure speelt weer op en rust is op dit moment de beste remedie.

  Wel voor Menno, Daan, Stefan, DanielO. en Sem vandaag een basisplaats. Wesley werd onder de lat vervangen door Robin en hij deed dit prima👍.

  De eerste helft stond de ploeg goed, maar was het te onzorgvuldig in balbezit. Te snel werd de eindfase gezocht en was het balbezit van korte duur. In de 24e minuut werd niet goed druk gezet en kon HERTHA met een lange bal Jop in de problemen brengen. Zijn terugspeelbal was te kort en Robin werd omspeelt. 0-1 🙈

  Montfoort kreeg de meeste kansen, maar was in de 16 meter onnauwkeurig. Grote kans was er voor Stefan...maar met zijn chocoladebeen schoot hij de bal over... Hertha was fysiek aanwezig wat ook nog een aantal vrije trappen rond de 16 opleverde.... maar zoals op de tribune te horen was ..\" het lijkt wel of de bal er niet in mag..\"
  Aan de andere kant bleef Montfoort cadeautjes weggeven...kon Robin 2x redden maar kwam letterlijk \" te kort\" bij een afstandschot nadat Sven de bal op eigen helft simpel liet ontfutselen.... 0-2🙈

  Vlak voor rust leek Montfoort de verdiende aansluiter te gaan scoren.... Daan kopte de bal leep met een lob over de keeper...en Sem dacht onder druk van een verdediger het laatste tikkie over de lijn te geven. Zijn tikkie ging echter recht omhoog en ipv OVER de lijn ging de bal OP de lat en werd de 0-2 de ruststand.

  In de rust werd vooral het gebrek aan \" de wil om te winnen\" bespreekbaar gemaakt en ging de speelstijl op \" FULL\" 👊🏼👊🏼👊🏼
  Met drie nieuwe spelers : Kaan, DaniëlW, en Luuk ging de jacht op goals verder.
  Een veel sterker Montfoort en een tegen houdend HERTHA was het beeld van de 2e helft... Als laatste kwam Steijn tussen de lijnen en werd 1 tegen 1 gespeeld.

  De Blue Lions kregen een aantal mooie kansen: Luuk ging 1 tegen 1 met de keeper te veel naar buiten om af te kunnen drukken, Levi knalde op de lat, en de keeper van HERTHA wist fraai te redden. Robin moest 1x in actie komen toen er veel ruimtes werden weggegeven.

  10 minuten voor tijd moest HERTHA na een 2e hele kaart met 10 verder...maar het bleef overeind met kunst en vliegwerk. Even werd het nog spannend toen in de 91e minuut Tijn een harde corner van Ojani binnen wist te koppen...maar de tijd was tekort en een 1-2 nederlaag bleek een feit.

  De kans om de poulefase van de beker te overleven is minimaal.... Montfoort moet met minimaal 3 goals verschil winnen van Lopik ( verloor met 3-1 Van Bunnik) en Bunnik moet gelijkspelen tegen HERTHA. Minimaal...maar nog steeds niet onmogelijk. Belangrijker: Montfoort moet iets fitter worden en rustiger aan de bal...daarnaast het meest essentiële in voetbal DOELPUNTEN MAKEN gaan beheersen.

  Mooie uitdaging.... volgende week vervolg
  Lopik UIT om 10.15 uur...
  We gaan het beleven👊🏼