• Nieuwjaarsbijeenkomst Business tot Business bij de Brandweerman De Goey Montfoort

  Het was alweer drie jaar geleden dat het bestuur van de Business to Business een uitje kon organiseren. Afgelopen woensdag 25 januari waren alle leden uitgenodigd en te gast bij de Brandweer waar Ben de Goey als vrijwilliger en (oud)bevelvoerder van het Montfoortse korps, samen met zijn collega’s een boeiende presentatie en rondleiding gaf.

  Na een informeel ontvangst met koffie en koeken in de gezellige kantine, nam Ben zo’n kleine 60 mannen en vrouwen mee in de wereld die brandweerman en -vrouw heet. Hij vertelde over het takenpakket, naast het blussen van branden. Want de brandweer doet veel meer dan dat. Naast het redden van mensen uit auto’s verrichten ze ook veel reanimaties. “Regelmatig zijn we sneller ter plaatse dan een Ambu en dan moet de knop om en ga je handelen. Wachten is geen optie”; aldus Ben.

  Aan de hand van een fotoreportage met zijn ervaringen in beeld gebracht van de afgelopen jaren vertelde Ben; “Niet alleen branden of auto-ongelukken, maar het komt een paar keer per jaar voor dat er vee gered moet worden. Of dat dan een paard in de sloot is, of een koe in een mestput maakt niet uit. Neus dicht want dat beest moet eruit. Dan doen we dan vaak samen met de brandweerlieden uit Benschop”. Hij gaat verder; “Iedere brandweerpost heeft tegenwoordig een specialisme. Wij hier in Montfoort hebben een dompelpomp waarmee we 5000 liter water per minuut uit de IJssel kunnen halen en wel honderden meters verderop kunnen brengen. In Benschop hebben ze een vee takel. Zo kunnen we met elkaar veel aan. Maar we kunnen altijd nieuwe mensen erbij hebben hoor. Mocht je interesse hebben kan je je altijd aanmelden”.

  Na het verhaal van Ben kreeg Marko Hoogenboom even kort het woord over de sportieve prestaties binnen de jeugdteams en het ongekende succes van het 1e elftal. Kees de Kamper over de uitdagingen binnen de bouwcommissie. Hij houdt bezighoud met de verbouw van de nieuwe kantine. En tenslotte Hans van der Stok over de financiën en sponsormogelijkheden daarvoor.

  Beneden in de garage, konden de aanwezige een kijkje in de tankspuitauto en kregen een demonstratie hoe je een autodeur open knip met een staalschaar. Het gezelschap vervolgde de avond na een korte wandeling met een hapje en drankje in de showroom van De Goey. Daar werd Ruud Jankovits bedankt voor zijn bestuurstaken van de afgelopen jaren. Ruud stopt na vele jaren als bestuurder, maar blijft wel lid. Hij had de afgelopen 15 jaar zijn aandeel in het organiseren van bijna alle activiteiten en uitstapjes binnen de ondernemersclub in binnen- en buitenland.

  Zo eindigde de gezellige avond tegen middennacht en kijken er veel leden uit naar het volgende B2B event, namelijk een bezoek aan Valencia in het weekend van 1 april, later dit jaar.