• Montfoort S.V. 19 2 vertrok op 24 september j.l. naar Veenendaal om daar de competitie in de eerste klasse B te openen tegen De Merino's 2. Naar die wedstrijd werd met spanning uitgekeken. Immers, Montfoort was weliswaar als eerste in de beker poulefase geëindigd, maar had nog geen bijzonder voetbal getoond. Tegen De Merino's toonde het team echter dat het wel degelijk goed voetbal op de mat kan leggen. Na een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer ging Montfoort weliswaar zonder punten naar huis, maar gelet op het vertoonde spel deed het team zich daarmee te kort.

Montfoort opende goed tegen de Veenendaalse opponent , al was de eerste kans wel voor de tegenstander; goed keeperswerk van Wesley Falkenberg ,die [evenals Bart Vianen in het hart van de verdediging], prima op dreef was, verhinderde een treffer. Kort daarop leek Montfoort de voorsprong niet te kunnen ontgaan toen Tijn Fransen vrij op het Veenendaalse doel afstormde; tot een treffer kwam het echter toch niet. Dat deed de tegenstander in de onmiddellijk daarop volgende tegenaanval beter: 1-0. Beide teams kregen daarna nog kansen; het zat Montfoort bepaald niet mee toen een schot door de lat boven de Veenendaalse doelman werd gekeerd. De verdiende gelijkmaker bleef uit en met een 1-0 voorsprong gingen beide teams na 45 minuten naar de kleedkamer.

Na de hervatting drong Montfoort nadrukkelijk aan en speelde de wedstrijd zich veelal op de helft van de thuisclub af, die met snelle tegenaanvallen zeer gevaarlijk was. Beide ploegen kregen kansen, die echter, deels door adequaat ingrijpen van beide doelmannen, deels door onnauwkeurigheid, niet werden omgezet in doelpunten. Dat veranderde door onnodig balverlies op de middenlijn van Montfoort, waarna zo n snelle tegenstoot volgde, die tot de tweede Veenendaalse treffer leidde: 2-0. Montfoort, met Marciano Pravisani als onvermoeibare middenvelder, gaf niet op en was enkele malen dicht bij de aansluitingstreffer; zo werd Tijn Fransen subliem door Sem van de Haselkamp in stelling gebracht, maar wist de Veenendaalse keeper diens inzet tot corner te verwerken, werd een veelbelovende actie van Fedde Groen bruut onderbroken en de daarop volgende vrije trap van Menno Bergwerff nog maar net gekeerd. Zo waren er meer kansen en mogelijkheden; pas in blessuretijd kwam via Tijn Fransen toch nog de tegentreffer: 2-1. Daar bleef het echter bij en dus gingen de punten naar De Merino's.

Montfoort heeft afgelopen zaterdag onnodig verloren, na De Merino's goed tegenspel geboden te hebben. Het is nu zaak de opgaande lijn verder door te trekken.

Op 1 oktober a.s. om 11.30 uur speelt Montfoort thuis tegen WV-HEDW 4.