• Op een regenachtige zaterdag moesten de Montfoort S.V.’19 vrouwen het opnemen tegen de nummer twee in de competitie Sportief. De wedstrijd begon met veel slordige ballen van beide ploegen. Montfoort S.V.’19 probeerde vanuit achteruit rustig op de bouwen, maar dat ging niet altijd goed, waardoor Sportief in de openingsfase mogelijkheden kreeg. Tot in de zevende minuut een foute bal achterin waardoor Sportief over de zijkant kon overnemen en hun voorzet belandde door Maureen van Schajik achter haar eigen keepster. Eigen goal 0-1.

Na het doelpunt bleef Montfoort S.V.’19 nog steeds slordig voetballen. De wil om te voetballen vanuit achteruit was er wel en langzaam zag je dat ook vanaf de 15 minuut beter gaan. Montfoort S.V.’19 kreeg het betere van het spel, maar zo kwamen er voorzetten vanaf de zijkant waar net niet iets gedaan mee kon worden. Goede corners waar we net niet lekker uitkwamen. Tot in de 28e minuut Puck van de Poll een aanval dwars door het midden opzette samen met Famke van Rooijen, waardoor Puck van de Poll vervolgens netjes kon afronden en er 1-1 van maakte.

Toen was de ban gebroken. Montfoort S.V.’19 kwam steeds beter in het spel en zette ook druk naar voren waardoor Sportief er niet kwam. Dit kwam mede door een sterk spelende Amber Schaafsma. Zij won bijna elk duel van haar vrouwtje. Door het vast te zetten en druk zetten naar voren kwamen er ook kansjes. Er werd ook een paar keer geschoten van buiten de 16 meter door Babet van Kooten en Moh van der Spank. In de 38e minuut kreeg Montfoort S.V.’19 een grote kans. Famke van Rooijen schoot op doel maar haar inzet ketste op de keeper, waardoor Isa Kamer de bal voor haar voeten kreeg. Haar inzet werd helaas twee keer van de doellijn gehaald. Hierdoor gingen de 2 ploegen rusten met een stand van 1-1.

In de rust gaf trainer Gio aan dat het slordige spel van het begin eruit moest en dat hij het goed vond om te zien hoe er geprobeerd werd te voetballen vanuit achteruit. Enige kritiek puntje was dat het allemaal even iets sneller/feller kon.

In de tweede helft kwam Montfoort S.V.’19 dan ook goed en fel uit de startblokken, want in de 48e minuut was het Puck van de Poll die voor haar 2e doelpunt aantekende 2-1. Twee minuten later wist Famke van Rooijen al snel de stand naar 3-1 te brengen. Na de snelle uitgebreide voorsprong bleef Montfoort S.V.’19 lekker voetballen en kwam Sportief er niet meer uit. De flanken werden goed benut door Kim Vermeulen en Pleuni van Blokland. De opkomende Maureen van Schajik kreeg nog een kans om haar eigen goal goed te maken. In de 58e minuut was het dan toch Puck van de Poll die voor haar derde van de middag aantekende. Hiermee gooide ze de wedstrijd op slot, 4-1. Na de 4-1 bleef Montfoort S.V.’19 rustig voetballen en probeerde via schoten en corners de score uit te breiden. Helaas lukte dat niet. In de Slotfase viel er nog wel een eigen doelpunt van Sportief waardoor de eindstand 5-1 werd.

Conclusie:
    - Slordige begin van de wedstrijd moet er nog uit, waardoor wij elke keer op achterstand komen
    - De wil om te winnen en de wil om te voetballen zat er goed in, waardoor je bij vlagen ook goed veldspel zag vanuit achteruit over de flanken.

Women of the Match: Puck van de Poll en Amber Schaafsma.

2 wedstrijden gespeeld 6 punten. Maar helaas is alles stil gelegd! Hopelijk gaan we snel weer verder en zien wij jullie ook weer snel langs de lijn! Voor nu wees voorzichtig en hou je aan de regels!