• Onder een toeziend oog van ruim 500 toeschouwers heeft Montfoort SV'19
    het veldoverwicht tegen Nivo Sparta niet in winst weten om te zetten.

De Montfoortenaren startten sterk aan deze openingswedstrijd in de Eerste Klasse C.
    Al binnen 5 minuten was daar de eerste grote kans die helaas doel mistte.
    Montfoort SV'19 bleef aanzetten en creëerde in de eerste helft meerdere grote kansen.
    Deze kansen werden met goed voetbal bereikt en de spitsen werden dan ook veel aan het werk gezet.
    Nivo Sparta mocht van geluk spreken dat er een ruststand van 0-0 werd bereikt.

In de tweede helft een sterker Nivo Sparta.
    Doelman Vianen had de eerste helft enkel wat terugspeelballen gehad maar direct na rust moest hij de bal uit het net halen.
    Nivo Sparta kreeg op de hoek van het 16 meter gebied een vrije trap.
    Deze werd laag voorgegeven maar werd door alles en iedereen gemist waardoor de bal rechtstreeks in de verre hoek belandde.
    Een flinke opsteker voor Nivo Sparta dat vanaf dat moment ook beter en beter ging voetballen
    en door deze ruggesteun gelijkwaardig werd aan Montfoort SV'19 dat het dan ook lastiger kreeg.
    In de 78ste minuut was daar dan toch de dikverdiende gelijkmaker.
    Don Mimpen kwam knap door in een druk 16 meter gebied waar hij vol aangetikt werd door een speler van Nivo Sparta.
    De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut naar de penaltystip.
    Wie anders dan Denny van Loen zette zich achter de bal en schoot de bal feilloos tegen de touwen.
    De 1-1 stond op het bord en dit gaf Montfoort SV'19 weer alle moed om toch de overwinning binnen te slepen.
    Het spel werd weer beter en beter en het veldoverwicht was weer helemaal terug.
    Hierdoor kwamen nog diverse mogelijkheden welke niet afgerond konden worden.

Direct na de wedstrijd heerste er toch een teleurstellend gevoel,
    maar iedereen heeft toch ook wel gezien dat alle Eerste Klasse debutanten zich prima staande wisten te houden.
    Dit biedt veel perspectief voor dit seizoen waar de trainer Bart Schreuder op alle posities volop mogelijkheden heeft.
    Een team waar nog veel rek inzit dat wellicht nog voor verrassingen kan gaan zorgen.

Het grote Montfoort SV'19 openingsfeest kon beginnen en het terras en de kantine stroomden vol.
    Om de overlast voor de buurt tot het minimale te beperken ging op tijd de muziek buiten uit
    en ging alles en iedereen naar binnen waar het feest nog uren doorging en de sfeer fantastisch was.

Volgende week Heerjansdam uit.
    Een sterke tegenstander waar Montfoort SV'19 op het schitterende complex van de groen zwarten
    tot het gaatje zal moeten gaan om een resultaat te kunnen boeken.
    Je bent van harte welkom om af te reizen naar Heerjansdam waar de wedstrijd om 14:30 uur zal starten.