• Montfoort

Sportpark Hofland was nog maar nauwelijks bijgekomen van stormen Dudley en Eunice en Roda 46 kwam op bezoek.
    De gasten uit Leusden hadden vorige week met 5-0 van rode lantaarn drager Almkerk gewonnen en konden vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het Roda 46 dat het initiatief in handen nam en met vlot lopende aanvallen het Montfoort SV 19 doel onder vuur nam. Met kunst en vliegwerk konden de Montfoorters het doel tot aan de vijftiende minuut schoon houden. Een afgeslagen Montfoortse corner kwam in de verdediging terecht en werd niet goed verwerkt. Jasper van Dijk werd alleen op keeper Stephan Adrichem afgestuurd en hij wist de bal koelbloedig binnen te schieten 0-1.

Na een blessurebehandeling van Nicky Besamusca besloot trainer Theo de Boon, na 25 minuten, Emrie Bakker in het veld te brengen.
    Door enkele omzettingen in het veld begon Montfoort SV 19 meer grip op de wedstrijd te krijgen. Onder druk van de Montfoorters begon Roda 46 achterin fouten te maken. De tot dan onzichtbaar spelende Nicolai Verbiest kreeg in de 39 ste minuut de bal aangespeeld op het midden veld en hij besloot vanaf 20 meter uit te halen. Zijn daverende schot verdween in de korte hoek achter de kansloze Leusdense keeper 1-1.

Montfoort SV 19 zette door en bespeurde kansen. Net voor rust was het Denny van Loen die de buitenom komende Junior Kolfschoten aanspeelde, zijn schot belandde via de hand van de keeper voor de voeten van de instormende Jasper van de Haselkamp die bal koelbloedig binnen tikte 2-1 en rust.

Na rust een gelijk opgaande strijd tussen twee ploegen die allebei vol voor de winst gingen. De thuisploeg kreeg kansen vanuit een corner, Don Mimpen kopte over, en Bart Roelofs vanuit een voorzet van Emrie Bakker. De kopbal van Bart Roelofs ging helaas naast.
    Voor het doel van Stephan Adrichem ontstond een scrimmage met liggende spelers waarbij uiteindelijk Jesper Kolfschoten de bal kon wegwerken. Na 65 minuten werd de moegestreden Jasper van de Haselkamp vervangen door Christaan Perrier. Deze kreeg op zijn beurt de ideale mogelijkheid om, op aangeven van Denny van Loen, de bevrijdende 3-1 binnen te schieten. Helaas ging zijn inzet over de goal van Roda 46.

Het slotakkoord was weer voor Roda 46 dat in de allerlaatste minuut een vrije trap mocht nemen op 20 meter recht voor de goal. De bal werd met de voeten gered door Stephan Adrichem welke hem voor de voeten van een Roda 46 speler bracht. Deze schoot de bal keihard naast de goal van Adrichem. Eindstand 2-1.

Man van de wedstrijd werd Jasper van de Haselkamp gekozen door wedstrijdbal sponsor Frank de Lang.
    Scheidsrechter S. van Bergen floot een prima wedstrijd.