• Voorbeschouwing
    Op het winterse maar toch zonnige Sportpark Hofland werd er vanmiddag afgetrapt tussen Montfoort en De Meern. Kijkend naar de ranglijst werd duidelijk dat De Meern onderaan bivakkeert en nog niet heeft gewonnen in 5 competitieduels. Montfoort Zondag 2 heeft na het slippertje tegen JSV uit (5-4 verlies) 4 overwinningen op rij genoteerd en bezet de tweede plaats.
    Met de stand op de ranglijst in het achterhoofd en de in uitstekende vorm verkerende Ronald de Rooij. Die in de afgelopen 2 wedstrijden 8 doelpunten gemaakt, werd een makkelijke overwinning verwacht door Zondag 2. Er werd zelfs over dubbele cijfers gesproken. Om onderschatting tegen te gaan werd de ploeg een kleinigheidje beloofd aan de MOTM van vandaag.

1e helft
    Onderschatting heeft Zondag 2 wel vaker parten gespeeld en zo bleek ook vandaag. In een enorm onrustige en slordige eerste helft bleek Zondag 2 zijn grootste tegenstander van zichzelf. Ballen werden kanonhard zonder te kijken naar voren gerost, korte combinaties lukte niet en ballen sprongen vaak van de voet. Zondag 2 staat bekend als een ploeg die vanuit achter wil en kan voetballen met rust in het spel. Misschien was het te wijten aan het ontbreken van Kareem Vianen; bij zijn aanwezigheid verloor Zondag 2 namelijk nog nooit in competitieband. Hierdoor ontstaat er onderling wel eens discussies of Kareem Vianen nou juist wel of niet een vedette status toegekend zou moeten krijgen.
    Waar waren… Oh ja de wedstrijd in de eerste helft waren de kansen op één hand de tellen en was het af en toe billen knijpen bij counters met de pijlsnelle rechtsbuiten van de Meern. Die had zeker geen gemakkelijke middag want Stein Losekoot zat er kort op.
    De man in vorm, Ronald de Rooij had zeker 2 à 3 goede schietkansen maar scoren zal hij vandaag uiteindelijk niet doen, tot zijn eigen verbazing toe. Er werd gefloten voor de rust door de uitstekende fluitende Wesley Rekers. Het publiek wat niet aanwezig mocht zijn, hoefde over het missen van de eerste helft niet in te zitten.

Rust
    In de rust keken de spelers elkaar aan met een blik die boekdelen sprak: ‘Wat zijn we nou allemaal aan het doen vandaag?”. In de rust werd er kort en krachtig gesproken over de eerste helft en zou Zondag 2 meer laten zien in de duels en een beter veldspel.

2e helft.
    In de tweede helft toonde Zondag 2 meer initiatief en werd dit uiteindelijk ook beloond. Na een schot van afstand van Stein Losekoot die op de lat eindigde, was het de aanvoerder die de ploeg op sleeptouw nam: Dani Luyten. Naar horen zeggen is hij elke wedstrijd minimaal betrokken bij een goal of een assist en dit liet hij wederom zien. Een afstandsschot of beter gezegd een raket van circa een meter of 25 was het Dani Luyten die de keeper van de Meern kansloos liet. Er was opluchting op de bank want het zag er lang naar uit dat de 3 punten er niet in zaten vandaag.
    Overigens vergeet ik nog bijna de aangever van dit doelpunt te noemen: Mees v/d Hadelkamp. Met een mooie strakke bal tussen de linies door speelde hij zo Dani Luyten vrij. Mees v/d Hadelkamp was erg blij met zijn assist en schreeuwde dit direct over het veld om het nog eens te bevestigen. Het spel was beter in de tweede helft en Ronald de Rooij zou slecht slapen zondagavond na het missen van meerdere 100% kansen die dag.
    Uiteindelijk werd het nog 2-0 door Stan Verlaat die zijn doelpuntenproductie opkrikte naar 9. Vaak moet hij vissen maar Lars Goergen hield met zijn defensie voor de tweede wedstrijd op rij de 0, waarvoor hulde. De overigens zeer sportieve wedstrijd werd afgefloten en was het aan de anonieme jury om een MOTM te kiezen.

MOTM
    De MOTM-uitreiking was een moeilijke keuze het lag dichtbij elkaar: al twee wedstrijden op een sterk spelende Roald Kiers die als een echte Virgil van Dijk centraal heerst of Mees v/d Hadelkamp. Dit keer spelend op rechtsback als een in goed verkerende vorm Mark v/d Maarel.
    De nul houden, je man uitschakelen, een assist geven hiermee kon het natuurlijk maar één iemand zijn: Mees v/d Hadelkamp!!! Nu op naar Kampong 23 op zondag 28 november om 10:30 uur aanvang, gezien de tijd is de eerste mentale tik al uitgedeeld door Kampong!