• Op 31 augustus j.l. reisde Montfoort S.V. 19 JO19-1 [sinds enkele weken in training en met 2 oefenwedstrijden achter de rug] af naar IJsselstein om daar met IJFC JO19-1 de degens te kruisen in de bekercompetitie. De opstelling had een wat experimenteel karakter. Ook moest Stephan, vanwege een schorsing, zijn plaats onder de lat afstaan aan Jos, die overigens een bekwame vervanger zou blijken te zijn.

    Al in de 4de minuut kwam JO19-1 op voorsprong toen Joram de bal fraai in de rechterbovenhoek schoot: 0-1. Kort daarop werd die voorsprong verdubbeld toen een IJsselsteinse verdediger de bal in eigen doel werkte: 0-2. Die voorsprong was ook verdiend; JO19-1 voetbalde overtuigend en was duidelijk de betere ploeg. Dat bleef echter niet zo; JO 19-1 ging slordiger spelen, met balverlies tot gevolg. IJFC kon daardoor weer terug in de wedstrijd komen. Nadat Jos eerst nog met een prima redding een tegendoelpunt had weten te voorkomen, moest hij daarna toch 2 keer capituleren en stond een 2-2 stand op het scorebord. Voor het rustsignaal wist JO19-1 die gelijke stand toch weer ongedaan te maken en op voorsprong te komen: Joram en Jasper waren voor die treffer verantwoordelijk: 2-3.

    Na de hervatting werd het spel van JO19-1 er niet beter op. Wel leidde een prima aanval over links tot een strafschop, toen Teun onreglementair in het strafschopgebied werd gestuit; Max zette zich achter de bal en schoot overtuigend binnen: 2-4. Ook kwam IJFC goed weg toen de paal nog een treffer van JO19-1 voorkwam en werd een fraai schot van Fedde door de IJsselsteinse keeper nog maar net buiten het doel gehouden. IJFC kwam uit een hoekschop nog wel dichterbij: de spits kon ongehinderd 3-4 laten aantekenen. Dat werd ook de eindstand.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 om 14.30 uur thuis de 2de bekerwedstrijd en wel tegen DOVO JO19-1, spelend in de 3de divisie, dat afgelopen zaterdag GVVV JO19-1 overtuigend met 4-1 aan de kant zette. Een geduchte tegenstander dus!