• Montfoort S.V. 19 JO19-1 vertrok op 14 september j.l. naar Veenendaal om daar GVVV JO19-1 te treffen in het kader van de derde en laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie. JO19-1 kende nogal wat personele problemen: Max en Joram waren geblesseerd, Tim P door privé verplichtingen verhinderd en Sjors slechts een helft inzetbaar. Gelukkig kon een beroep worden gedaan op JO17-1 , in de persoon van Daniel en Tijn. Het werd een pittig duel, met een spectaculaire ontknoping.

    GVVV wist in de eerste helft gaandeweg een licht veldoverwicht te creeren, maar liep zich stuk op de onverzettelijkheid van JO19-1, dat op zijn beurt een aantal malen gevaarlijk wist door te dringen in het Veenendaalse strafschopgebied, maar evenmin tot scoren kwam. Bij een van die acties raakte Simon, die lange tijd op het veld werd behandeld, zodanig geblesseerd dat hij zich door Sjors moest laten vervangen. Uiteindelijk kwam GVVV toch op voorsprong toen Emil, in een poging een doelpunt te voorkomen, de bal in eigen doel schoot: 1-0. Dat werd ook de ruststand.

    Na de hervatting ging JO19-1 op zoek naar de gelijkmaker, maar was het juist GVVV dat verder uitliep en op een 2-0 voorsprong kwam. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar het zou anders lopen. Met nog zo n vijfentwintig minuten te spelen ontfutselde Fedde een Veenendaalse verdediger de bal, waarna hij door diezelfde verdediger werd vastgepakt om hem vrije doortocht te beletten; de scheidsrechter was resoluut en toonde [terecht] de rode kaart aan de GVVV-er, waarna GVVV met tien man verder moest. JO19-1 ging volop in de aanval en Sander werd in de spits geposteerd, wat een gouden greep zou blijken te zijn. GVVV bleef gevaarlijk in de counter, maar het was JO19-1 dat via Sander de achterstand terug bracht tot een doelpunt: 2-1. Toen GVVV kort daarop toch weer scoorde en met een 3-1 voorsprong verder mocht, leek een nederlaag voor JO19-1 alsnog onvermijdelijk. Die nederlaag kwam er echter niet; [weer} Sander bracht de spanning terug door 3-2 op het scorebord te laten noteren, kort daarop gevolgd door de gelijkmaker van de voet van Tim S [die eerder de paal had getroffen], met een harde schuiver in de rechterbenedenhoek: 3-3. Protesten van de overijverige assistent scheidsrechter van GVVV werden door de scheidsrechter terecht genegeerd. Daarmee was de koek nog niet op: een paar minuten voor het laatste fluitsignaal knalde Jasper de winnende treffer achter de GVVV-keeper: 3-4. Inmiddels was ook JO19-1 teruggebracht tot een tiental: Emil liep in een minuut tegen twee gele kaarten aan en kon dus ook vertrekken. Dat tiental trok in de resterende tijd de overwinning over de streep, waardoor JO19-1 als tweede in de poule eindigt en door gaat naar de volgende ronde van de bekercompetitie; een prima prestatie!

    Komende zaterdag begint de competitie; JO19-1 speelt dan om 11.45 uur thuis (veld) tegen Sparta Nijkerk JO19-1, wederom een geduchte tegenstander.

    Hieronder de foto's van de wedstrijd. Geen videobeelden maar deze zijn wel terug te vinden in de app van Voetbal TV.