• Op 7 september j.l. was DOVO JO19-1 de tweede tegenstander van Montfoort S.V 19 JO19-1 in de bekercompetitie. Beide teams hadden de eerste bekerwedstrijd gewonnen: JO19-1 zette IJFC JO19-1 een week eerder met 4-3 aan de kant en DOVO JO19-1, uitkomend in de derde divisie, had een week eerder de overbuurman, GVVV JO19-1 met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

JO19-1 opende voorzichtig en mede daardoor trok DOVO,dat een makkelijk voetballend team bleek, al snel het initiatief naar zich toe. De Montfoortse defensie, onder leiding van de uitblinkende Stephan, hield echter stand, daarbij gesteund door de eveneens uitblinkende Fedde en de onvermoeibare Sjors. JO19-1 kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen; wel was Jasper, die in duel ging met de DOVO-keeper, dicht bij een treffer, maar werd hij daar door diezelfde keeper, die hem onreglementair omarmde, vanaf gehouden; heel Montfoort schreeuwde om een strafschop, de scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen. Dit bleef ook het beeld van de hele eerste helft: DOVO was weliswaar de aanvallende ploeg maar beet zich stuk op JO19-1 dat met inzet en een goede organisatie overeind bleef. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

In de rust werd het team enigszins omgezet om na de hervatting aanvallender voor de dag te kunnen komen. Dat voornemen leek al snel in de tweede helft te stranden toen DOVO [terecht] een penalty werd toegekend. Stephan wist de strafschop echter te keren en JO19-1 op de been te houden. JO19-1 kwam daarna, zoals beoogd, meer op de helft van DOVO en wist enkele mogelijkheden te creeren, die niet tot doelpunten leidden. Ook DOVO bleef op de overwinning jagen maar liep zich, net als in de eerste helft, stuk op de vastberadenheid van JO19-1 dat nog steeds goed georganiseerd tegenstand bleef bieden. Gaandeweg leidde dat tot meer en meer frustratie bij DOVO dat zelfs goed weg kwam toen de linksbuiten opzichtig en hard Max natrapte en slechts met geel werd beloond, waar rood gegeven had moeten worden. Na negentig minuten gaf het scorebord dan ook nog steeds een 0-0 stand aan. Al met al een prima [team]prestatie van JO19-1 dat nog in opbouw is.

Komende zaterdag speelt JO19-1 om 14.00 uur uit tegen GVVV JO19-1, weer een zware tegenstander.