• Zaterdag 5 oktober 2019 nam Montfoort SV’19 Mo19-1 het op tegen de nummer 3 in de stand FC de Bilt Mo19-1. Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Gio FC de Bilt Mo19-1 geprobeerd te analyseren door middel van de uitslagen en tegenstanders waar FC de Bilt tegen gespeeld heeft.

    Montfoort SV’19 begon de wedstrijd tegen FC de Bilt heel matig. Voetballend ging het nog niet zoals het de afgelopen 2 weken was, maar ook de tegenstander had daarin een rol. Met maar 10 meiden betraden zij het veld en ze speelde met 6 verdedigers, waardoor Montfoort SV’19 even moest zoeken hoe ze FC de Bilt moesten bespelen. Na een aantal kansjes te hebben gehad, was het toch in de 20e minuut raak door een afstand schot van 20 meter van Pleuni van Blokland 1-0.Vanaf toen waren de meiden los en ging het spel beter lopen. Ook al was het tempo af en toe te laag. Maar door de goede acties van onder andere Moh van der Spank en door haar trukendoos waarmee ze telkens het na kijken gaf aan haar tegenstander kwamen de kansen wel. In de 35e minuut maakte aanvoerster Famke van Rooijen door een goede actie en netjes ingeschoten de 2-0. Vanaf dat moment waren de meiden van FC de Bilt rijp voor de slacht en maakte 5 minuten voor rust Kim Vermeulen de 3-0 door een goede assist van Babet van Kooten.

    In de rust zetten trainer Gio het systeem om van 4-4-2 naar 4-3-3, zodat we nog gevaarlijker konden worden.

    Montfoort SV’19 meiden kwamen meteen goed uit de start blokken de 2e helft, want in de 48e Minuut was het raak door Moh van de Spank 4-0. Na de 4-0 zag je langzaam de concentratie wegvallen en kreeg FC de Bilt goede kansen om te scoren, maar door goed keeperswerk van invalster Lieke van Eijk die tot dat moment weinig te doen had hielt ze haar goal schoon. In de 55e minuut maakte Pleuni van Blokland de 5-0 haar 2e van de middag door een uitblinkende Moh van der Spank. Daarna regende het nog kansen van onder meer Floor de Vos en Amber Schaafsma. Uiteindelijk maakte ook Famke van Rooijen haar 2e van de middag en bracht zij de eindstand op 6-0.

    Conclusie van de dag: 3 gespeeld 3 gewonnen. Dat was reden voor een feestje. Mede mogelijk gemaakt door @The Old Bakery

    Women of the match: Moh van der Spank