• EDO 2 was op 10 mei jl. de tegenstander van Montfoort S.V 19 2. Er stond nogal wat op het spel: bij winst zou EDO op gelijke hoogte komen en dus de koppositie met Montfoort delen. Na 90 minuten stond echter, na een zeker niet hoogstaande wedstrijd op een slechte, hobbelige grasmat en een uiterst matig leidende scheidsrechter die een duidelijke voorkeur voor EDO had, een 0-0 stand op het [fictieve] scorebord en mocht Montfoort zich de morele winnaar noemen. EDO blijft 3 punten achter op Montfoort.

Montfoort opende wat nerveus tegen de Utrechtse tegenstander die met veel strijd en kick and rush voetbal probeerde Montfoort op de knieën te krijgen. Montfoort herstelde zich en stelde tegenover de Utrechtse dadendrang een schot van Fedde Groen [werd een prooi voor de EDO keeper] en een schot van Zakaria El Bennay dat maar net doel miste. Daartegenover stond een schot op de paal van het door de allesbehalve fitte Jack Wilson verdedigde doel en later een schot dat in kansrijke positie rakelings over datzelfde doel ging. Na veel strijd en enkele opstootjes eindigde de eerste helft met een 0-0 stand.

Na de hervatting bleef het beeld gelijk; EDO trachtte met veel inzet en de voortdurend gespeelde diepe bal een opening te creëren in de Montfoortse defensie, die echter stand wist te houden. Zo tikten de minuten weg en zette EDO nog meer in op de aanval om toch nog tot een voorsprong te komen. Montfoort kreeg daardoor meer ruimte voor counters: een doelpunt werd echter wegens buitenspel geannuleerd en een inzet van Zakaria El Bennay, die alleen voor de EDO keeper kwam, werd door die keeper met een geweldige reflex tot hoekschop verwerkt. Een kans voor EDO in de blessuretijd verdween niet in, maar net langs het Montfoortse doel. De beginstand werd dan ook de eindstand.

Op 21 mei a.s. om 11.30 uur speelt Montfoort de thuiswedstrijd tegen DHSC 2.