• Door het behalen van de tweede plaats in de poulefase ging het bekeravontuur van Montfoort S.V.’19 JO19-1 op 19 oktober j.l. verder met de wedstrijd (in de knock-out fase) tegen PVCV JO19-2. Er waren nogal wat afwezigen, waardoor het elftal dat mocht aantreden her en der een wat experimenteel karakter had.

    JO19-1 opende redelijk en had pech dat een inzet van Joram in de zesde minuut door de lat boven de Vleutense keeper werd gekeerd, waardoor het Montfoortse team een vroege voorsprong door de neus werd geboord. Zo n zes minuten later wist PVCV echter wel te scoren en keek JO19-1 dus tegen een vroege achterstand aan: 0-1. JO19-1 moest op jacht naar de gelijkmaker (en meer), maar slaagde er niet in acceptabel voetbal op de mat te leggen: zo was er veel (onnodig) balverlies en kreeg PVCV veel te veel ruimte. PVCV kon zich dan ook vrij probleemloos overeind houden. Met veel moeite wist JO19-1 dan toch twee mogelijkheden te creeren: een inzet van Jasper, die alleen het strafschopgebied in spurtte, belandde naast het doel, terwijl een inzet van Joram, na een fraaie voorzet van Menno, hoog over het Vleutense doel ging. Kort voor de rust kwam de gelijkmaker er toch: Florian, die alleen voor de PVCV-keeper kwam, rondde beheerst af: 1-1.

    Na een donderpreek in de rust dienden de zaken in de tweede helft dus veel beter en voortvarender aangepakt te worden. JO19-1 kwam inderdaad wel wat beter voor de dag, maar groots was het zeker niet. Wel werd de tweede helft een stuk spectaculairder dan de eerste helft en liepen de emoties bij tijd en wijle hoog op. Daarvan was voor het eerst sprake toen JO19-1 via Tim R (die na lange afwezigheid weer meedeed) op voorsprong kwam en de scheidsrechter (zoals hij in de eerste helft ook al enkele keren had gedaan) de verwoed vlaggende assistent-scheidsrechter aan PVCV-zijde nadrukkelijk liet weten dat vlagsignaal niet over te nemen. Dat werd de scheidsrechter bepaald niet in dank afgenomen, waarna hij alsnog besloot het doelpunt af te keuren waardoor de gelijke stand op het scorebord gehandhaafd bleef. De sfeer op het veld was er echter niet beter op geworden en dat gold in nog sterkere mate nadat Jasper kort nadien alsnog de tweede Montfoortse treffer liet aantekenen: 2-1. Nadat Tim R ook een tweede treffer niet door de scheidsrechter gehonoreerd zag en meer en meer duels een grimmig karakter hadden zorgde Casper van Rooijen (uit JO17-1) met de verlossende derde treffer voor de beslissing in de wedstrijd: 3-1. Dat werd ook de eindstand, waardoor JO19-1 zich plaatste voor de volgende ronde.

    Komende zaterdag wacht de competitie weer: Houten JO19-1 is dan om 11.00 uur, in Houten, de zware tegenstander.