• Op 1 oktober jl. stond Montfoort S.V.’19 2 voor de opdracht om, na de onnodige nederlaag tegen De Merino s 2, nu de punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW 4 uit Amsterdam. [Die letters staan overigens voor: Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen; de vereniging telt zo n 107 elftallen, waarvan 57 jeugdteams!]. Montfoort slaagde daar uiteindelijk, met moeite, ook in en stuurde de Amsterdamse tegenstander met een 3-1 nederlaag terug naar de hoofdstad.

    Montfoort kwam, hoewel het spel zich toen al grotendeels op de helft van de tegenstander afspeelde, op achterstand: WV-HEDW kon vrijwel ongehinderd een aanval opzetten tot aan het Montfoortse strafschopgebied en daar ook nog een schot lossen op het door Stefan Adrichem verdedigde doel; toen dat schot van richting werd veranderd had de Montfoortse sluitpost het nakijken: 0-1. Montfoort ging op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er, ondanks verwoede pogingen, aanvankelijk niet in het net te vinden: een vrije trap van Menno Bergwerff spatte uiteen op de binnenkant van de paal en de Amsterdamse doelman was meermalen een sta in de weg door schoten van o.a. Ruben Peters te keren, terwijl het op andere momenten aan nauwkeurigheid ontbrak of verkeerde keuzes werden gemaakt. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch toen Tim Stokman vrij baan kreeg naar het vijandelijke doel en keurig afrondde: 1-1. De protesten van de nadrukkelijk voor buitenspel vlaggende grensrechter van de Amsterdammers werden terecht door de scheidsrechter niet gehonoreerd. Montfoort probeerde daarna tevergeefs nog voor de rust door te drukken, het bleef bij een 1-1 stand na 45 minuten.

    Na de rust kwam de Montfoortse voorsprong tegen de tijdrekkende Amsterdammers er alsnog, al kostte dat de nodige moeite. Uiteindelijk was het Bart Vianen die scoorde, nadat de Amsterdamse doelman een Montfoortse inzet maar ten dele kon keren: 2-1. Montfoort kende daarna een mindere fase waardoor WV-HEDW zich meer op de helft van de tegenstander liet zien en een reeks hoekschoppen mocht nemen, zonder tot scoren te komen. Montfoort trok daarna het initiatief weer naar zich toe, kreeg meerdere kansen [o.a. na een fraaie voorzet van Tim Stokman toen Menno Murk spectaculair en hard, maar ook over het doel kopte] die echter onbenut bleven. De verlossende derde goal kwam er daarna toch en wel via Wessel Mulder: 3-1. Dat werd ook de eindstand.

    Montfoort speelt op 8 oktober a.s. om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen SCH’44 2.