• Op 30 april jl. trad Montfoort S.V. 19 2 thuis aan tegen Benschop 2. Om comfortabel op kop te blijven moest gewonnen worden; na 90 minuten ging Benschop echter met een 1-2 overwinning en dus met de punten naar huis. Montfoort blijft koploper, met de hete adem van EDO in de nek.
    Montfoort begon de wedstrijd matig. Dat leidde al in de derde minuut, na weifelend optreden in de Montfoortse defensie, tot een Benschopper treffer: 0-1. Zo n 10 minuten later kreeg Montfoort, nadat de Benschop-goalie een voorzet losliet, de kans gelijk te maken; de inzet van Ruben Peters werd echter door een Benschop verdediger weggekopt. Benschop wist, via de snelle spits, tot 2 keer toe gevaarlijk voor het doel van Jack Wilson te komen; in beide gevallen voorkwam de Montfoort keeper een verdere achterstand. Benschop, dat met grote inzet speelde en overtredingen bepaald niet uit de weg ging, wist de kleine voorsprong ook mee te nemen in de rust, nadat een schot van de thuisploeg redelijk eenvoudig door de Benschop keeper was gepareerd en 2 kopkansen voor Fedde Groen evenmin tot een doelpunt hadden geleid.

    Kort na de hervatting leidde balverlies in het eigen strafschopgebied tot een tweede treffer voor Benschop: 0-2. Benschop kwam daarna onder toenemende druk van Montfoort te staan, maar bleef via de counter gevaarlijk. Doelpunten bleven uit, dankzij adequaat ingrijpen van Jack Wilson en een gebrek aan precisie van Benschop zijde. Kansen waren er zeker voor Montfoort, o.a. via de goed spelende Niek de Bruin, maar tot doelpunten leidde dat niet. De toenemende Montfoortse druk bracht Benschop tot meer en meer forse overtredingen om stand te kunnen houden, met name Fedde Groen moest het meermalen ontgelden; met 4 gele kaarten was de scheidsrechter nog mild voor Benschop. Een treffer voor de thuisploeg kwam er uiteindelijk wel: uit een directe vrije trap aan de rand van het strafschopgebied schoot Sander Doesburg hard raak: 1-2. Montfoort zette vervolgens alles op alles om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en was daar ook dichtbij toen [weer] Sander Doesburg uit de zoveelste vrije trap hard inschoot maar de Benschop keeper de bal nog met de voet uit zijn doel wist te houden. Zo kwam Benschop, nadat ook nog eens 8 minuten blessuretijd doelpuntloos waren voorbijgegaan, als winnaar uit de strijd.

    Op 10 mei a.s. speelt Montfoort uit tegen EDO, tweede op de ranglijst.