• Na de uitstekende prestatie tegen Odysseus 2 waren de verwachtingen voor de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Elinkwijk 2 uit Utrecht hooggespannen. Die verwachtingen kwamen niet volledig uit; na een zeer matige eerste helft gevolgd door een betere tweede helft kon Montfoort in ieder geval wel drie punten bijschrijven.

    Montfoort bleek wel de betere ploeg maar had nogal wat moeite om dreigend voor het Utrechtse doel te verschijnen. Veel verder dan een schot van Merlijn vd Berg dat naast vloog en een poging van diezelfde Merlijn vd Berg, die werd gekeerd door de Elinkwijk keeper kwam Montfoort aanvankelijk niet. De niet onverdiende voorsprong kwam er toch toen Merlijn vd Berg vrij kwam en bekwaam inschoot: 1-0. Die moeizaam verkregen voorsprong werd daarna tenietgedaan; onnodig balverlies op het middenveld bracht de bal voor de voeten van een Utrechtenaar die de bal buitengewoon fraai, met buitenkant linkervoet, over Wesley Falkenberg lobde: 1-1. Met die stand eindigde de eerste helft.

    Montfoort slaagde er in de tweede helft in de wedstrijd in handen te nemen. Dat vertaalde zich in een succesvolle schuiver van Wessel Mulder (weer prima op dreef):2-1. Toen Ruben Peters vervolgens ook het net wist te vinden en de voorsprong verder vergrootte naar 3-1 leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat Elinkwijk, gebruikmakend van aarzelend optreden in de Montfoortse defensie nog iets terug deed: 3-2. Montfoort raakte echter niet van de wijs. Eerst bracht Menno Bergwerff, nadat een inzet van Tim Stokman door de Utrechtse keeper niet onder controle was gekregen, de voorsprong weer terug naar twee doelpunten: 4-2. Diezelfde Menno Bergwerff trof, na een bal herovering door Fedde Groen, weer doel: 5-2 en dat werd ook de eindstand.

    Deze zaterdag speelt Montfoort ook weer thuis, om 11.30 uur tegen Delta Sports ‘95 2.