• Loosdrecht 2 was op 10 december jl. naar Montfoort afgereisd om daar de degens te kruisen met Montfoort S.V. 19 2, dat het nog steeds zonder Bart Vianen moest stellen. Na afloop van de wedstrijd, die aanzienlijk langer dan negentig minuten duurde door enkele langdurige blessurebehandelingen (met name van Fedde Groen en Menno Bergwerff wat Montfoort betreft) en een opstootje, gingen beide teams, nog een beetje na ruziënd, met een 1-1 eindstand naar de kleedkamers.

    Montfoort trof in Loosdrecht een stugge tegenstander die fel de duels in ging. Montfoort was daarnaast niet zo balvast als een week eerder nog in Maarssen; doelkansen werden amper gecreëerd. Enkele goede acties van Tijn Fransen leverden geen rendement op ofwel omdat medespelers ontbraken in het vijandelijke strafschopgebied, ofwel omdat medespelers niet werden bereikt. Ook Loosdrecht wist nauwelijks gevaarlijk te worden, enige wapenfeit van die kant was een hoekschop die boven op de lat van het Montfoortdoel belandde en vervolgens achter ging. Het was later toch Loosdrecht dat de score opende: uit een hoekschop belandde de bal achter Stephan Adrichem: 0-1. Daarmee was ook de ruststand gegeven.

    Na de hervatting (en enkele wissels aan Montfoortse zijde) ging Montfoort op jacht naar de gelijkmaker, die er uiteindelijk ook kwam: Tim Stokman werd op links gelanceerd en passeerde de uitgekomen Loosdrechtse doelman. Daar bleef het ook bij, veel inzet van beide teams ten spijt. Weliswaar wist Loosdrecht nog een tweede keer te scoren, maar dat doelpunt vond in tweede instantie geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Het bleef dus bij een 1-1 stand na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

    Montfoort bekleedt nu, bij het ingaan van de winterstop, de negende positie op de ranglijst. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat genoteerd op 21 januari 2023, om 11.30 uur thuis tegen EDO 2, de koploper.