• Wie vooraf zou hebben voorspeld dat Montfoort S.V. 19 2 de uitwedstrijd tegen Maarssen 2 met 1-4 zou winnen, zou waarschijnlijk niet serieus genomen zijn. Maarssen stond immers tweede op de ranglijst, terwijl Montfoort slechts de negende positie innam en ook nog eens een flink aantal vaste basisspelers niet inzetbaar waren. Maar: met uitstekend voetbal en een dito inzet werd Maarssen overtuigend met 1-4 aan de kant geschoven.

    Het was bar koud toen op 3 december jl. (een half uur eerder dan gepland vanwege Nederland-Verenigde Staten) werd afgetrapt. Montfoort legde van meet af aan prima voetbal op de mat en de beloning volgde al snel toen een vlotte aanval over links door Menno Bergwerff werd afgerond: 0-1. Montfoort verslapte niet en terwijl Maarssen zocht naar een antwoord op het prima combinatievoetbal, afgewisseld met prima individuele acties van Montfoort lag de bal alweer achter de Maarssen-doelman: het begon met doortastend optreden van rechtsback Jack Wilson waarna de bal uiteindelijk bij Tijn Fransen in het vijandelijke strafschopgebied belandde die inschoot: 0-2. Daarmee was de koek nog niet op; terwijl Maarssen er nauwelijks in slaagde gevaarlijk te worden liep Montfoort nog verder uit. Opgemerkt werd dat de Maarssense doelman (te) ver voor zijn doel stond en dus werd de bal, vrijwel vanaf de middenlijn, over die keeper in het doel geschoten, een absolute wereldgoal, die 0-3 betekende. Met die stand (waarmee Maarssen zelfs nog goed wegkwam omdat een knal van Tijn Fransen tegen de lat uiteenspatte) zochten beide teams, en de verkleumde toeschouwers, de warmte op.

    Montfoort ging na de hervatting verder waar het gebleven was en dat leidde tot een vierde doelpunt. Uit een scherpe hoekschop kopte Menno Bergwerff binnen: 0-4. Maarssen zette daarna alles op alles om het tij nog (enigszins) te doen keren, maar slaagde daar aanvankelijk niet in. Montfoort kreeg nog wel mogelijkheden maar nog een doelpunt kwam er niet. Door enkele wissels en omzettingen in het team van Maarssen nam de druk op de Montfoortse defensie meer en meer toe en uiteindelijk kwam de beloning in de vorm van een doelpunt: 1-4. Verder kwam Maarssen niet, ook dankzij enkele prima ingrepen van invaller-doelman Mark Swinkels. Na negentig minuten was dat de eindstand en kon Montfoort terugkijken op een uitstekende prestatie, waardoor het team naar de zevende plaats op de ranglijst is geklommen.

    Komende zaterdag speelt Montfoort om 11.30 uur thuis tegen Loosdrecht 2 dat vijfde staat (met drie punten meer).