• Na de (4-1) winst in de beker tegen WV-HEDW 3 op 22 oktober j.l., stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen De Meern 2 op het programma, negende op de ranglijst. Na meerdere onnodige nederlagen was het de hoogste tijd voor Montfoort, elfde op diezelfde ranglijst, nu de volle winst te pakken. Ook nu zou het echter anders lopen (en weer speelde onnodig balverlies daarbij een belangrijke rol) en moest Montfoort de punten in De Meern laten.

    De eerste kans was voor De Meern, maar een treffer kon op het laatste moment door de Montfoortse defensie worden voorkomen. Montfoort slaagde er wat later wel in het net te vinden: een vlot lopende aanval over links werd door Menno Bergwerff bekwaam afgerond: 0-1. Die voorsprong was ook terecht aangezien Montfoort duidelijk de betere ploeg was. Waar Montfoort er vervolgens niet in slaagde verder uit te lopen kwam De Meern uit het niets op gelijke hoogte: foutief uitverdedigen bracht een van de aanvallers van De Meern in stelling, die zich dat buitenkansje niet liet ontgaan: 1-1. Montfoort bleef ook daarna de bovenliggende partij en kwam dan ook weer op voorsprong: 1-2 (weer Menno Bergwerff), protesten van de assistent-scheidsrechter van De Meern werden niet gehonoreerd. Montfoort hield die voorsprong ook nu niet vast: balverlies in de opbouw leidde tot een snelle aanval van De Meern die succesvol werd afgerond: 2-2. Met die, voor De Meern gelukkige, gelijke stand eindigden de eerste vijfenveertig minuten.

    Montfoort kwam slecht uit de kleedkamer, terwijl De Meern er op schepje bovenop deed en meer en meer vertrouwen kreeg. Dat vertaalde zich in een derde treffer en voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong voor De Meern: 3-2. Montfoort ging op jacht naar de gelijkmaker maar wist zelden een vuist te maken; Sem van de Haselkamp, fraai door Fedde Groen in kansrijke positie gebracht, zag zijn schot via de buitenkant van de linkerpaal, over de achterlijn verdwijnen. Terwijl de scheidsrechter moeite had de controle over de wedstrijd te behouden (de irritaties liepen af en toe hoog op) scoorde De Meern een beslissende vierde treffer: 4-2. Dat werd ook de eindstand.

    Komende zaterdag wacht om 11.30 uur de zware thuiswedstrijd tegen Rivierwijkers 2.