• Loosdrecht 2 was afgelopen zaterdag de tegenstander van Montfoort S.V. 19 2. De thuiswedstrijd was op 10 december 2022 onder belabberde weersomstandigheden (het was koud en mistig) geëindigd in een moeizaam gelijkspel van 1-1. De terugwedstrijd van afgelopen zaterdag eindigde onder prima weersomstandigheden (een stralende zon) echter in een royale en volledig terechte overwinning voor een overtuigend Montfoort, dat met een 0-6 overwinning naar huis ging.

Loosdrecht had weinig tegen Montfoort in te brengen, het spel speelde zich nadrukkelijk af op de helft van de thuisclub, die slechts zelden aan de Montfoortse druk wist te ontsnappen. Montfoort slaagde er echter lange tijd niet in het overwicht, dat in de loop van de 1ste helft alleen maar groter werd, in doelpunten uit te drukken. Schoten van o.a. Robin Stokman, Tijn Fransen, Merlijn van de Berg en Timo Bakker werden door de Loosdrecht doelman gekeerd, datzelfde gold voor een geplaatst schot van Fedde Groen, dat nog tot hoekschop werd verwerkt. Ook bij vlagen fraai combinatievoetbal bracht geen resultaat, er was altijd wel een Loosdrechts been of hoofd dat op het nippertje dwarslag. De meer dan terechte beloning voor Montfoort kwam er toch, toen Tijn Fransen, op slag van rust, de ban brak en 0-1 liet aantekenen.

In de 2de helft volgde, via Robin Stokman, al snel een 2de doelpunt: 0-2 en volgden nog diverse riante mogelijkheden op uitbreiding van de score, die echter onbenut bleven, terwijl Loosdrecht op haar beurt een grote kans op een tegentreffer miste (de rechtsbuiten verscheen vrij voor Jack Wilson, maar mikte naast).Montfoort gaf daarna flink gas en liep verder uit: een fraai schot van Timo Bakker leidde tot een 0-3 stand, Ruben Peters liet 0-4 op het scorebord verschijnen, weer Timo Bakker tekende voor 0-5 en Menno Bergwerff zorgde met 0-6 voor het slotakkoord. Tussendoor had Montfoort nog diverse kansen op meer doelpunten onbenut gelaten (o.a. na een briljante actie van Merlijn van de Berg, die meerdere Loosdrechtspelers voor schut zette, waarna de doelman roet in het eten gooide) en mocht Loosdrecht in de handen knijpen dat na 90 minuten de nederlaag tot 0-6 beperkt bleef.

Door deze overwinning en het gelijkspel van EDO 2 tegen Odysseus 2, voert Montfoort nu de ranglijst aan, met 2 punten voorsprong op EDO 2.

Komende zaterdag speelt Montfoort om 11.30 uur thuis tegen Eemdijk 2.