• Montfoort S.V.’19 2 ontving op 4 maart jl. SCH’44 2 op Sportpark Hofland. De thuisclub zou de gasten uiteindelijk met een 2-0 nederlaag weer huiswaarts sturen. De overwinning leverde Montfoort (dus) 3 punten op en een (bescheiden) stijging op de ranglijst (ten koste van SCH) van plaats 6 naar plaats 5. Door die overwinning blijft Montfoort ook op kop in de 2de periode.

    Montfoort kende een bliksemstart; al in de 4de minuut liet Merlijn v/d Berg de verdediging van de Harmelenaren zijn hielen zien en liet hij ook de doelman kansloos: 1-0. Na die fraaie treffer lukte het Montfoort niet om door te drukken, maar zakte Montfoort juist weg (met name) als gevolg van onnodig balverlies door verkeerde keuzes. Dat de scheidsrechter voor bijna elk wissewasje floot (en daarbij regelmatig de plank missloeg en meermalen ten onrechte geel trok) hielp niet mee, ook omdat enkele tegenspelers probeerden daar gebruik van te maken door met veel misbaar ter aarde te storten, ook als er niet eens fysiek contact was geweest. Foute keuzes leidden zelfs 2 keer tot riante mogelijkheden voor SCH, die echter niet werden benut. Met een 1-0 voorsprong gingen beide elftallen de rust in.

    Montfoort kwam in de 2de helft stukken beter voor de dag en domineerde. De bevrijdende 2de treffer bleef echter lange tijd uit, totdat Ruben Peters net wist te vinden, nadat eerdere inzetten waren gestrand: 2-0. Door een misser in de Montfoortse defensie kreeg SCH nog een kans om terug in de wedstrijd te komen maar een tegentreffer kon op het nippertje worden voorkomen. Bij die 2-0 stand bleef het vervolgens.

    Komende zaterdag speelt Montfoort om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen TOV 2.