• Afgelopen zaterdag speelde Montfoort S.V 19 2 thuis tegen DHSC 2. De uitwedstrijd, waarmee het seizoen werd geopend, was geëindigd in een 4-14 overwinning voor de Montfoortse koploper, die zich bij winst kampioen zou mogen noemen.

Al snel bleek DHSC met een veel sterker team naar Montfoort te zijn gekomen dan het team dat destijds flink op de broek had gehad; het Utrechtse team kende enkele uitstekende spelers aan wie Montfoort de handen vol had. Toch was het Montfoort dat op voorsprong kwam: een schot van Zakaria El Bennay van de rand van het strafschopgebied verdween in de linkerbenedenhoek: 1-0.

DHSC toonde zich niet onder de indruk van die snelle achterstand en kreeg wat later een riante kans op de gelijkmaker, toen een Utrechtse speler vrij voor Jack Wilson verscheen; diens schot werd echter een prooi van de betrouwbare Montfoort-keeper. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij het spel van de thuisploeg zich nogal eens kenmerkte door onnodig balverlies. Montfoort bleek echter doeltreffender dan DHSC; in een kort tijdsbestek liep Montfoort uit naar een riante 3-0 voorsprong: tot twee keer toe mocht Robin Stokman aanleggen en ook doel treffen. Met die stand floot de prima leidende scheidsrechter voor de rust.

Montfoort begon de tweede helft overtuigend en zette de DHSC defensie stevig onder druk. Tot doelpunten leidde dat echter niet. Integendeel, een doelpunt viel juist aan de andere kant, toen een moment van onoplettendheid in de Montfoortse achterhoede door een van de DHSC voorwaartsen met een bekeken schuiver werd benut: 3-1. DHSC ging op zoek naar meer en kreeg ook enkele mogelijkheden; schoten van Utrechtse zijde konden Jack Wilson echter niet verontrusten en eindigden in zijn veilige handen. Ook Montfoort kreeg mogelijkheden en zelfs enkele 100% kansen, die niet tot treffers leidden. Dat veranderde in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerst was het Wessel Mulder die de Utrechtse verdedigers en keeper op slimme wijze misleidde om met een fraai schot af te ronden: 4-1. Kort daarop werd Niek de Bruin in het strafschopgebied onderuit gehaald en werd de terecht toegekende strafschop door Bart Vianen hard en hoog ingeschoten: 5-1. Onmiddellijk daarna floot de scheidsrechter af en begon het kampioensfeest dat tot in de late uurtjes door ging.

Komende zaterdag wacht nog de laatste competitiewedstrijd om 11.30 uur thuis tegen Houten 3.