• Benschop 2 was op 9 oktober jl. de tegenstander van Montfoort S.V.’19 2, dat gehandicapt door een overvolle ziekenboeg naar Benschop vertrok.

    Montfoort opende goed; al in de derde minuut was een openingstreffer dichtbij maar kon een Benschop-been dat op het nippertje voorkomen. Benschop, dat het vooral van een grote inzet moest hebben, maakte het Montfoort daarna lastig, ook omdat het Montfoortse team nogal eens onnodig balverlies leed. Montfoort herpakte zich later in de eerste helft enigszins en dat leidde tot een reeks van goede en dreigende aanvallen, die echter niet tot doelpunten leidden. Benschop 2 stelde daar in aanvallend opzicht vrijwel niets tegenover. Met een 0-0 stand zochten beide teams na 45 minuten de kleedkamers op.

    Werden in de eerste helft door Montfoort nauwelijks kansen gecreerd, na de thee slaagde Montfoort daarin wel en ontstond de ene na de andere kans, maar bleek het verzilveren van die kansen een groot probleem; mogelijkheden, na verre inworpen, soms pal voor de Benschop-keeper, bleven onbenut, de inzet van Niek de Bruin, alleen voor diezelfde keeper, ging langs de verkeerde kant van de paal, op twee andere momenten slaagde een Benschop-verdediger er op het nippertje nog in een doelpoging van wederom Niek de Bruin te verhinderen, de paal stond enkele malen [zoals bij een fraaie vrije trap van Robin Stokman] Montfoorts succes in de weg en ook de scheidsrechter werkte bepaald niet mee, toen hij [ten onrechte] een snelle inworp, waardoor Niek de Bruin ongehinderd naar het strafschopgebied van Benschop kon oprukken, terugfloot. Zo bleef de meer dan verdiende [ruime] voorsprong voor Montfoort uit. Benschop kon daar, evenals in de eerste helft, weinig tegenoverstellen en gokte op een snelle uitval, die er ook af en toe kwam; Stephan Adrichem moest bij een van die zeldzame gelegenheden al zijn talenten aanspreken om een gevaarlijke schuiver te keren. Toch was het Benschop dat [onverdiend, maar toch] op voorsprong kwam: een [ten onrechte toegekende] vrije trap werd fraai langs de muur in de korte hoek geschoten: 1-0. MONTFOORT 2 restte toen nog maar weinig tijd om een nederlaag te voorkomen. Het team slaagde daarin toch nog, toen Niek de Bruin een rebound benutte: 1-1. Met die stand werd de wedstrijd ook afgesloten.

    Komende zaterdag staat om 11.15 uur de thuiswedstrijd tegen VVZ 49 3 op het programma.