• Met de dikke overwinning vorige week op Houten JO16-1 op zak gingen onze jongens vol verwachting naar Utrecht. De competitie starten met twee klinkende overwinningen zou mooi zijn. Maar één 'zwaluw' maakt nog geen zomer!

Het begin van de wedstrijd was goed. Er werden kansen gecreëerd maar de beste kansen waren voor de gastheren van Zwaluwen. De kansen van de thuisploeg kwamen vooral voort uit onzekere balbehandeling en slordig balverlies. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we meer grip op de wedstrijd en ineens ging het snel. Binnen no-time scoorden we driemaal. Bij rust stond het 0-5 en na rust zagen de meegereisde toeschouwers de stand verder oplopen. Maar liefst zes keer kon de niet heel sterke doelman van de tegenpartij de bal uit het net rapen, terwijl Ewoud slechts 1 of 2 keer echt moest ingrijpen.

Enkele juwelen van doelpunten vielen na rust met sterke aanvallen over de rechterflank, waarbij de spits in scoringspositie werd gebracht. Met maar liefst drie hattricks (Luuk, Mitchel en Desmond) en twee doelpunten van Sem (jammer maar geen hattrick) wist Zwaluwen waar het aan toe was.

Als we nu nog de concentratie de hele wedstrijd kunnen vasthouden, dan kan Marco vast de platte kar gaan versieren. Prima gedaan, op naar Kampong!